Florin Iordache l-a atacat virulent pe ministrul Justiției, Tudorel Toaderl cu ocazia dezbaterii moțiunii simple. Concret, Iordache i-a transmis lui Toader că parlamentarii opoziției au avut unele luări de cuvânt în care au spus lucruri bune. Mai mult, Florin Iordache i-a sugerat indirect lui Toader să demisioneze, o altă variantă pentru PSD fiind cea a remanierii guvernamentale.
„Anumite clarificări trebuie făcute, pentru că domnule ministru am înţeles că tot ceea ce s-a făcut bine aţi făcut dvs., iar ceea ce s-a făcut rău s-a făcut în Parlament. (…) Dle ministru, nu întâmplător putem asculta şi opoziţia, că în luările de cuvânt şi ei au spus lucruri bune. Luaţi exemplul dnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Prin consultare şi cu aşezare la masă a tuturor putem avea nişte legi mai bune, dle ministru. (…) Şi în încheiere, stimaţi colegi, nu vă bazaţi pe noi pentru a trece această moţiune simplă. În PSD sunt două chestiuni foarte clare: atunci când consideri că ai greşit, îţi dai demisia din funcţia de ministru sau există posibilitatea remanierii”, a declarat Florin Iordache în plenul Camerei Deputaților, potrivit g4media.ro.
De asemenea, Florin Iordache i-a cerut lui Tudorel Toader să spună când dă OUG pe Codurile Penale.
„Eu şi colegii mei din PSD am luat voturi să fim la putere şi să îndeplinim ceea ce am promis. Noi am promis o justiţie în slujba cetăţeanului, o justiţie astfel încât să nu mai existe abuzuri în justiţie, dle ministru. Cred că dvs şi noi avem o decizie de cel puţin 2 luni de zile în care am stabilit că cel puţin articolele declarate constituționale privind CP şi CPP şi decizia cu completurile de 5. Aveţi obligaţia, dle ministru, să ne spuneţi când daţi această ordonanţă”, a mai spus deputatul PSD.
Atacul lui Iordache a venit după ce Tudorel Toader a reiterat faptul că nu el este vinovat de înființarea Secției speciale de investigare a magistraților, ci majoritatea parlamentară.
”Îmi asum ceea ce am făcut eu. Vreau să vă spun aşa, şi anume data de 25 octombrie 2017. M-am prezentat la Comisia specială, timp de 50 de minute am prezentat un proiect de lege pentru modificarea celor 3 legi ale justiţiei (…) şi un draft pe 18 pagini pentru solicitarea Comisiei de la Veneţia. Le-am lăsat la solicitarea comisiei (…), după o săptămână au apărut trei proiecte de lege şi mai departe opera de legiferare nu a fost a Ministerului Justiţiei, ci a Parlamentului”, a declarat Tudorel Toader.