Dan Alexe îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: un GĂINAR VULGAR vrea să arate că are sânge în instalație. Despre vocabularul și (sub)mediul de ”gașcă”


Dan Alexe îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: un GĂINAR VULGAR vrea să arate că are sânge în instalație. Despre vocabularul și (sub)mediul de ”gașcă”

Scriitorul și jurnalistul Dan Alexe explică, prin intermediul unei postări pe Facebook, cum îl trădează pe șeful PSD-ist Liviu Dragnea limbajul său de mahala la mare căutare în ”găști de găinari vulgari care se străduie să arate că au <sânge în instalație>”.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Dan Alexe.

”Acte manqué și semantica lui Dragnea…

Dragnea, către tinerii PSD din Reşiţa: — <Să faceţi politică pentru oameni, nu pentru găşti>.

Pe Dragnea îl trădează limbajul de gangster de mahala. Numai ăștia, având vocabular limitat, nu cunosc sinonime nevulgare, precum <clan>, <clică>, <coterie>, <grupare>. Ei știu doar de <gașcă>, cu tot ce implică asta derizoriu și meschin.

<Gașca> nu cunoaște onoare, ea e prin definiție temporară, clevetitoare și auto-turnătoare, iar nu o mafie. În lumea lui Dragnea nu există <mafie>, ci doar <găști> care, când te racketează, te avertizează să fii <corect>, că dacă nu… ai <greșit>.

Găști de găinari vulgari, oameni care se străduie să arate că au <sânge în instalație>, dar sunt capabili să se toarne unul pe altul în orice moment, doar să nu li se strivească un deget la ușă.

Pe Dragnea îl trădează mereu vocabularul de gașcă, precum atunci când, după o întâlnire cu vicepreședintele Comisiei UE Timmermans, Dragnea a avertizat:

— <Dacă dumnealui crede ca în situația internațională complicată actuală o atitudine corectă față de Romania nu e benefică, s-ar putea să fie o greșeală>.

Limbaj de gașcă, da. Numai ăștia îți cer să fii <corect>, că dacă nu… ai <greșit>, scrie Dan Alexe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.