Gheorghe Stan, șeful Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției (SIIJ) și adjunctul secției, procuroarea Adina Florea, au apărat într-o declarație de presă activitatea secției, susținând că până și Comisia de la Veneția ar fi aprobat înființarea acesteia. În realitate, Comisia de la Veneția a recomandat stoparea procesului de înființare a acestei secții (citiți AICI ce a spus integral Comisia de la Veneția privind modificările aduse legilor justiției vizând noua secție pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul PICCJ)
Gheorghe Stan – singurul dintre cei doi care a vorbit într-o declarație de presă în care întrebările ziariștilor au fost refuzate – a apărat OUG 7, despre care au spus că permite corelarea activității secției cu Codul de Procedură Penală, informează g4media.ro.
Stan l-a criticat în declarația sa pe procurorul general Augustin Lazăr: ”am întâmpinat obstacole din partea Procurorului general în ceea ce privește logistica, dotările secției, organigramei și modul de interpretare a principiilor care stau la baza funcționării secției”.
Stan a respins criticile miilor de magistrați care au cerut în aceste zile desființarea secției și a spus că ”îi asigurăm pe toți judecătorii și procurorii de toată buna noastră credință”.
Stan a apărat toate OUG-urile date și a respins informațiile potrivit cărora secția e scoasă de sub controlul Parchetului General.
”La preluarea mandatului al secției mi-am propus să fiu cât mai discret. Mi-am propus ca activitatea secției să fie reflectată într-o manieră cât mai rezervată. Însă evenimentele derulate pe marginea înființării secției, preocuparea și interesul corpului magistraților, dar și a întregii societăți, conducerea secției înțelege să facă această declarație de presă”, a spus Stan în debutul declarației de presă.