Financial Times: "Eforturile lui Kovesi au inspirat milioane de compatrioți". În timp ce presa străină o apreciază, mafia PSD o cheamă iar la audieri


Financial Times: "Eforturile lui Kovesi au inspirat milioane de compatrioți". În timp ce presa străină o apreciază, mafia PSD o cheamă iar la audieri

Financial Times, una dintre cele mai importante publicații internaționale, și-a exprimat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi. Într-un editorial semnat ”Board-ul editorial”, Financial Times scrie că Uniunea Europeană are ocazia să transforme declarațiile pro-justiție în fapte și să o numească pe Laura Codruța Kovesi în funcția de Procuror European, în ciuda cererilor Guvernului României. În paralel, PSD încearcă să îi pună noi piedici printr-o nouă chemare la audieri la Secția specială de anchetare a magistraților, în data de 7 martie.

„UE ar trebui să aleagă persoana cea mai calificată pentru post. E Laura Codruța Kovesi, un procuror curajos din România. Sunt multe argumente excelente în favoarea ei, unul dintre ele chiar faptul că guvernul României se împotrivește numirii sale. Guvernul României devine rapid un abuzator în serie al normelor și valorilor UE în privința statului de drept”, citează G4Media din editorialul Financial Times.

Financial Times nu contestă priceperea celor doi contracandidați ai Laurei Codruța Kovesi, însă susțin că aceasta ar fi cea mai potrivită în funcție.

„Fără îndoială că ceilalți doi concurenți – din Franța și Germania – ar face față postului. Dar nici unul nu are experiența de primă linie a lui Kovesi, care a dus o luptă dură, deseori singură, împotriva corupție adânc înrădăcinate în clasa politică”, scrie în articol.
Publicația internațională reacționează dur la adresa PSD

„Eforturile lui Kovesi au inspirat milioane de compatrioți, dar a fost recompensată cu adversitatea PSD, partid condus de Liviu Dragnea. Guvernul a manevrat astfel încât să o revoce de la șefia DNA… Forțele anti-reformiste din Guvernul României și din justiție sunt atât de disperate să împiedice numirea ei ca procuror european încât a fost pusă sub acuzare pentru suspiciuni firave de abuz în serviciu. Această încercare nerușinată de a o discredita pe Kovesi a coincis cu un OUG țintit să știrbească independența DNA”, mai citează G4Media.

Amintim că Laura Codruţa Kovesi va fi din nou chemată la audieri, de procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă a DNA are calitatea de suspect. Aceleaşi surse au mai subliniat că audierea va avea loc în data de 7 martie, dată la care, în cadrul conferinței președinților din Parlamentul European – liderii grupurilor politice și președintele forului – se vor decide următorii pași de urmat în privința numirii procurorului-șef european înainte de demararea negocierilor cu Consiliul Uniunii.

CITIȚI ȘI AICI: Hărțuitorii lui Kovesi nu renunță! Fosta șefă a DNA este chemată din nou în fața procuroarei PSD Adinei Florea

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.