FOTO EXCLUSIV Protestatarii au MÂNJIT cu ketchup fațada Ministerului Justiției! Jandarmeria a INTERVENIT în forță și a făcut rețineri! EXCLUSIV


  • Podul
  • Feb 19, 2019 21:12
  • 3413
FOTO EXCLUSIV Protestatarii au MÂNJIT cu ketchup fațada Ministerului Justiției! Jandarmeria a INTERVENIT în forță și a făcut rețineri! EXCLUSIV

După ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, și Cabinetul Dăncilă s-au pretat să modifice Legile Justiției prin intermediul a două OUG-uri puțin spus controversate, protestatarii Cristi Dide și Marian Ceaușescu i-au făcut o vizită inedită lui Toader, marți seară, chiar la locul de muncă.

Nici mai mult, nici mai puțin, protestatarii au mânjit fațada Ministerului Justiției cu… ketchup.

Jandarmeria a intervenit în forță și a făcut exces de zel: au fost aduse 6 dube, deși protestatarii nu erau mai mulți de 5-6. De-a dreptul halucinant este că mai mulți jandarmi au fugărit-o pe străzi, potrivit informațiilor Podul.ro, pe jurnalista Mădălina Roșca, soția jurnalistului german  Paul Arne Wagner, care a fost reținut abuziv, anul trecut, în timpul unui protest organizat în Piața Victoriei. Dide, Ceaușescu și restul protestatarilor au fost reținuți și duși la Secția 17 Poliție. Au fost bruscați în permanență, li s-a vorbit de o manieră incalificabilă, iar unii dintre ei au fost loviți în dube.

Podul.ro vă prezintă, în exclusivitate, declarația Mădălinei Roșca: ”Cel puțin cinci cetățeni au fost ridicați de jandarmi în seara aceasta cu o brutalitate pe care nu o pot descrie în cuvinte. Doi dintre ei au aruncat cu ketchup pe fațada Ministerului Justiției în semn de indignare față de OUG-ul dat astăzi de ministrul Toader. Oamenii s-au legitimat și au explicat de ce sunt acolo. 6 dube ale jandarmeriei au venit <încarcate> și i-au ridicat de-a valma, cum spuneam, extrem de brutal, cu percheziții pe mașină și alte scene din filme americane. Între ei doua femei, una în vârstă pentru care înțeleg că a fost ulterior nevoie să vină o ambulanță... Unul dintre superiorii jandarmilor, în civil, vorbea despre <dosar penal pentru distrugere>”.

Podul.ro vă prezintă, în exclusivitate, poze de la incident.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.