Secția specială de anchetare a magistraților, front comun cu Dragnea. Vrea să preia dosarul Tel Drum de la DNA


Secția specială de anchetare a magistraților, front comun cu Dragnea. Vrea să preia dosarul Tel Drum de la DNA

Secţia specială de anchetare a magistraţilor vrea să îl scape pe Dragnea de dosarul Tel Drum punând presiune pe DNA pentru a prelua dosarul. Concret, Secția specială insistă de mai bine de două luni să preia dosarul Tel Drum de la Direcţia Natională Anticorupţie. Secţia a făcut trei cereri în acest sens, toate acestea fiind respinse. Tel Drum este dosarul în care Liviu Dragnea are calitatea de suspect, informează digi24.ro

„Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

1. Dosarul menționat de dvs. în solicitare se află în lucru, iar alte informații suplimentare decât cele deja mediatizate și postate la www.pna.ro prin comunicatele nr. 72/VIII/3 din 17 ianuarie 2018, nr. 1056 din 13 noiembrie 2017 și nr. 1110 din 21 noiembrie 2017 nu pot fi oferite în acest moment.

2. La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menționat.

În primele două cereri nu s-a invocat nici un temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări din partea DNA.

În ultima solicitare a Secției, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că D.N.A nu ar mai avea competența de soluționare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați.

La data de 14.02.2019, în răspunsul transmis de către DNA Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție se arată că nu există nici un criteriu care să atragă competența Secției, niciuna dintre persoanele față de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat”, se arată în răspunsul DNA.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.