ACUZAȚII dure de la vârful PNL: Dragnea și Vâlcov negociază împrumuturi URIAȘE din Rusia! Implicații DEZASTRUOASE


ACUZAȚII dure de la vârful PNL: Dragnea și Vâlcov negociază împrumuturi URIAȘE din Rusia! Implicații DEZASTRUOASE

Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – îi acuză pe Liviu Dragnea și pe Darius Vâlcov că negociază cu Rusia și China împrumuturi... cu dobândă preferențială.

Senatorul PNL avertizează, pe Facebook, că cei doi PSD-iști condamnați se grăbesc să ”muște” o nadă toxică azvârlită cu adresă de Federația Rusă, care se asigură astfel că, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, va putea controla politic guvernele diverselor state-țintă.

Liberalul atrage atenția că acest drum bătătorit de coaliția PSD-ALDE spre împrumuturi cu dobândă preferențială din Rusia lui Putin și din China comunistă miroase de la o poștă a premeditare, după o demonizare concertată a investitorilor din Vest, după OUG 114 și după controversata Lege off-shore.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Florin Cîțu.

”Dragnea și Vâlcov negociază cu Rusia și China împrumuturi cu dobândă <preferențială>!

Planul a început să fie implementat de prin 2014.

Vă aduceți aminte campania puternică de manipulare despre <beneficiile> investitorilor chinezi în Romania.

Dar CE s-a opus atunci.

Acum PSD-ul lui Dragnea și ALDE-ul lui Tariceanu au schimbat tactica. Întâi distrug țara și schimbă legile (investiții prin PPP și nu fonduri UE) în așa fel încât intervenția Chinei și a Rusiei să fie mai ușoară.

Colegii mei v-au explicat cum OUG 114 în combinație cu legea off-shore duc la o dependență a României și mai mare de Rusia.

Este evidentă acum strategia și în ceea ce privește finanțarea deficitului bugetar și a datoriei publice.

Întâi taxezi băncile și începi o campanie de demonizare a tot ce înseamnă investitor de la Vest. După aceea te plângi că nu te poți împrumuta de la aceștia pentru că prețul este prea mare.

Soluția pe care ne-o va prezenta Dragnea într-o emisiune la o televiziune furnizoare de #fakenews? Împrumuturi cu dobandă <preferențială> din Rusia și din China.

Este o strategie pe care Rusia a folosit-o în trecut, dar și recent, în Venezuela. La fel și China, în Africa și bineînțeles Venezuela.

Cele două țări folosesc această strategie pentru a controla după aceea politic un guvern. De aceea acum Rusia și China au o problemă cu schimbarea de regim din Venezuela. Știu foarte bine că un regim nou s-ar putea să se uite la cum au fost făcute împrumuturile din trecut. (Venezuela are miliarde de dolari împrumuturi de la Rusia și China pentru care plateasc cu… of course, petrol)

Războiul început de PSD+ALDE cu investitorii străini nu este întâmplator. Nici distrugerea economiei. Reprezintă planul PSD+ALDE de a justifica, în câteva luni, împrumuturi directe de la China și indirecte de la China și Rusia.

Iar pentru a se asigura ca doar China și Rusia rămân <opțiunile> României, începe în aceste zile demonizarea FMI și a CE.

Dobânda <preferențială> o să fie argumentul suprem. Așa ne vor arunca în brațele rușilor și chinezilor.

Este extrem de <ciudată> lipsa de reacție a instituțiilor statului. Mai ales în condițiile în care PSD și ALDE nu se mai ascund”, scrie Florin Cîțu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.