Siegfried Mureșan prevestește eșecul tentativei de sabotare a lui Kovesi: Toader și Guvernul Dăncilă se vor face de râs!


Siegfried Mureșan prevestește eșecul tentativei de sabotare a lui Kovesi: Toader și Guvernul Dăncilă se vor face de râs!

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a publicat marți o postare pe Facebook în legătură cu reacția lui Tudorel Toader cu privire la clasarea Codruței Kövesi pe primul loc în vederea obținerii postului de Procuror European.

Ministrul Justiției a precizat că va aduce la cunoștință oficialilor europeni abuzurile comise de Laura Codruța Kovesi în perioada în care era procuror-șef al DNA.

„Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă (marți - n.r.) voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie", a declarat Tudorel Toader

În acest context, Siegfried Mureșan a avut o reacție dură în care aduce acuzații grave ministrului Justiției și întregului Guvern Dăncilă. Mai mult, europarlamentarul PNL oferă asigurări că oficialii europeni cunosc realitatea, iar pe cale de consecință Guvernul Dăncilă va eșua în încercarea de a-i pune bețe în roate Laurei Codruța Kovesi în obținerea funcției de Procuror European. 

„Nervos deoarece Comisia Europeană o plasează pe Codruța Kövesi pe primul loc la selecția Procurorului European, Tudorel Toader a declarat: „mâine dimineață voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcție, fiecărui ministru de justiție".

Vă spun următorul lucru:
1. Tudorel Toader lucrează cu armele infractorilor pentru a afecta șansele unui român de a o obține o poziție într-o instituție internațională.
2. Vă asigur că toți miniștrii de Justiție din Europa cunosc decizia CCR, la fel cum cunosc și avizul negativ pe care l-a încasat Tudorel de la CSM când a încercat să o demită pe doamna Kövesi.
3. Tudorel Toader și Guvernul Dăncilă au ZERO credibilitate internațională. Vor eșua! Se vor face de râs când va vedea întreaga Europă cum încearcă să împiedice un candidat român”, scrie europarlamentarul pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.