PSD-ALDE, lovitură masivă pentru lupta anticorupție: cu cât scade bugetul DNA, respectiv cel al DIICOT. Crește finanțarea pentru servicii


PSD-ALDE, lovitură masivă pentru lupta anticorupție: cu cât scade bugetul DNA, respectiv cel al DIICOT. Crește finanțarea pentru servicii

Guvernul Dăncilă a publicat joi seară, 31 ianuarie, mult întârziatul buget de stat pe anul 2019. Unul din detaliile care au scandalizat este reducerea bugetului a 2 instituții esențiale pentru funcționarea statului de drept în România.

Astfel, Liviu Dragnea în lupta sa cu justiția, a administrat o lovitură asupra DNA, respectiv DIICOT și le-a redus din buget. DNA are un buget cu 6% mai mic în 2019 față de 2018, iar bugetul DIICOT a fost redus cu 13%, aspecte semnalate și de Claudiu Năsui într-o conferință de presă avută loc vineri, 1 februarie. 

De semnalat de altfel și ipocrizia celor din PSD și mai ales a lui Liviu Dragnea care au pretins adesea o așa-zisă luptă cu statul paralel făcând referire la servicii, dar putem observa că bugetul destinat SIE, SRI, SPP, STS a fost mărit. 

"În optica retoricii lor împotriva așa-zisului stat paralel și a serviciilor este interesant de observat că bugetele serviciilor cresc foarte mult chiar. Bugetul STS crește cu 70%, SRI cu 4,8%, SIE cu 8,5%, SPP cu 20%. În schimb, unde se taie? Se taie la procurori. Se taie la DNA. DNA are un buget mai mic cu 6% și de la DIICOT care are un buget mai mic cu 13%, asta în condițiile unei creșteri generalizate de buget la aproape toate instituțiile. Se vede clar că prioritatea nu este lupta împotriva infracționalității și în niciun caz împotriva infracționalității organizate și de nivel înalt cum sunt cele pe care le combat DNA și DIICOT" a declarat Claudiu Năsui.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.