Tismăneanu o NIMICEȘTE pe controversata Ana Birchall: E o PIȚIPOANCĂ, o TIPESĂ! Profil de vicepremier PSD


Tismăneanu o NIMICEȘTE pe controversata Ana Birchall: E o PIȚIPOANCĂ, o TIPESĂ! Profil de vicepremier PSD

Scriitorul și politologul Vladimir Tismăneanu relatează, pe Facebook, unica sa ”ciocnire” (desfășurată conjunctural, în urmă cu ani de zile) cu actualul vicepremier PSD-ist Ana Birchall, care s-a remarcat în trecut printr-o serie de scandaluri și controverse.

Tismăneanu nu o cruță deloc pe Birchall: o numește ”pițipoancă” și ”tipesă” – adică: persoană de sex feminin (cu relații și comportări dubioase).   

Podul.ro vă prezintă considerațiile politologului.

”Ana Birchall e la Davos. Am întâlnit-o o singură dată în viață și mi-a ajuns. Era la un dinner la reședința ambasadorului român la Washington, Mircea Geoana. Am nimerit la aceeași masă cu o tânără care arunca frenetic priviri în jur și se uita cu înfocat interes la name tags. Cred că s-a mirat, ori chiar enervat, că a nimerit lângă un neica-nimeni, un universitar prăpădit precum subsemnatul. Name tag? O universitate de stat, nu Ivy League. Ceas? Un swatch, nu Rolex. Încercând să înjgheb o conversație, i-am spus cu ce mă ocup, analiza totalitarismelor. S-a uitat cu imens dispreț la mine. Acum e vicepremier în guvernul țoapei analfabete. Numită, precum țoapa, de Găzar. Pe care îl slujește cu devotamentul cu care i-a slujit mereu pe cei care au plasat-o pe orbită. Priviți-o atent, este next in line...

P.S. Acuma, serios, cum ajung asemenea pițipoance în State, cum se numea tipesa înainte de a deveni Birchall, cine i-a platit tuiția, cum a făcut carieră în țară în ultimii ani, cine e păpușarul acestei și acestor creaturi? Securiști din toate timpurile, uniți-vă...”, scrie Vladimir Tismăneanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.