Tupeul lui Dragnea nu are limite: Tel Drum, demersuri pentru a recaptura Insula Belina


Tupeul lui Dragnea nu are limite: Tel Drum, demersuri pentru a recaptura Insula Belina

Jurnalista Carmen Dumitrescu de la liberinteleorman a prezentat miercuri, 16 ianuarie, demersurile companiei TelDrum de a captura din nou Insula Belina, după ce în data de 26 noiembrie 2018 aceasta revenise în administrarea Apelor Române, printr-o hotărâre a Consiliului Juidețean Teleorman. Concret, Tel Drum a chemat în judecată Consiliul Județean Teleorman pentru că a redat insula Belina statului român. 

"Încetul cu încetul încep să se clarifice motivațiile redării Insulei Belina de către Consiliul Județean Teleorman statului român: instituția nu vrea să fie asociată cu dosarul penal în care este implicat Liviu Dragnea. Și un argument în acest sens este faptul că TelDrum a dat în judecată Consiliul Județean Teleorman, pentru că a luat acea decizie.

În ianuarie 2019, pe portalul instanțelor de judecată apare un nou proces, în care Consiliul Județean Teleorman are rol de pârât, iar TelDrum de reclamant. Pe data de 26 noiembrie 2018, insula Belina și Brațul Pavel reveneau în administrarea Apelor Române, printr-o hotărâre de Consiliu Județean Teleorman, motivată de faptul că au trecut cinci ani de la preluarea în administrare a insulei și nu s-a reușit acolo construirea niciunui obiectiv de interes public. În ședința respectivă, discuțiile au fost interesante, pentru că au scos în evidență faptul că autoritatea județeană nu a dorit, de facto, niciodată să dea zona în folosința publicului larg.

Consilierul județean Adrian Bădulescu a și remarcat acest lucru în ședința autorității județene, precizând că totul pare să fi fost un aranjament cu dedicație în favoarea unor interese particulare: „Hotărârea de Guvern a fost dată în 2013, ei au făcut niște hârtii care n-aveau nicio legătură cu intrarea în proprietate, pe 15 ianuarie au făcut transferul prin procesele verbale și pe 16 ei le-au dat la Teldrum. Și spun acum o poveste că au luat obiectivele ca să facă niște proiecte, care n-au mai fost aprobate. Dar ei nu aveau cum să facă proiecte pe ceva ce nu le mai aparținea.”

TelDrum câștigase Insula Belina pentru 7 ani. Sub presiunea dosarului penal, instrumentat de DNA, Consiliul Județean Teleorman, având acum altă conducere decât cea de la vremea respectivă, decide să returneze statului român insula, spălându-se astfel pe mâini de niște fapte din trecut comise de alții. Însă, TelDrum a luat asta ca pe un afront, așa că a decis să-și ceară dreptatea în instanță", a scris Carmen Dumitrescu.

Citiți AICI articolul integral

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.