Cătălin Avramescu dezvăluie cauza votului pro-Brexit: Poporul, mai inteligent decât minionii care îl guvernează


 Cătălin Avramescu dezvăluie cauza votului pro-Brexit: Poporul, mai inteligent decât minionii care îl guvernează

Fostul amabasador al României la Helsinki, Cătălin Avramescu, face o analiză a celei mai importante decizii luate de David Cameron, din mandatul sau de premier al Regatului Unit al Marii Britanii.  Astfel, Avramescu este de părere că referendumul pentru Brexit a fost pus la cale de Cameron pentru a folosi rezultatul votului în scop intern în cadrul Partidului Conservator, iar voința poporului britanic de a părăsi Uniunea Europeană nu a coincis cu viziunea lui.

„Cameron, fostul Prim-ministru, a organizat un referendum. El nu a făcut-o pentru că credea că electoratul are vreun drept să decidă în ce tară trăiesc. Cameron era un eurofil complet. Nu. Chemarea la referendum era o fraudă. El era sigur că Regatul Unit va rămane în Uniunea Europeană. Cameron dorea doar să inchidă gura grupului de conservatori autentici din propriul său partid. Era sigur că printr-o campanie de minciuni organizată de câțiva specialiști în PR va înfricoșa suficient electoratul pentru ca acesta să respingă ideea Brexit-ului.

Cameron, să nu uităm, este acela care a dus Partidul Conservator în zona extremei Stângi. Căsatorii homosexuale? Check! Corectitudine politică dusă la delir? Check! Euro-federalism? Check! Ură împotriva tradițiilor britanice? Check! Uitându-te unde a ajuns acest partid, nu îți vine să crezi că el a fost condus cândva de Margaret Thatcher sau de Winston Churchill.

Problema este că poporul este adesea mai inteligent decât minionii care îl guvernează. Și a votat pentru Brexit. De ce nu ar fi făcut-o? ”, a declarat Cătălin Avramescu pentru Newsweek.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.