ACUZAȚII grave lansate de un senator: Guvernul Dăncilă NU mai are bani pentru salarii și pensii! România a ajuns la mâna Rusiei și a Chinei!


ACUZAȚII grave lansate de un senator: Guvernul Dăncilă NU mai are bani pentru salarii și pensii! România a ajuns la mâna Rusiei și a Chinei!

Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – avertizează, pe Facebook, că Guvernul Viorica Dăncilă nu va mai avea bani pentru plata pensiilor și salariilor, întrucât investitorii străini au oferit doar 333 milioane lei României, la dobânzi foarte mari, iar această sumă nu este nici pe departe suficientă.

În aceste condiții, susține Cîțu, România a ajuns la mâna Rusiei și a Chinei. Podul.ro vă prezintă considerațiile senatorului.

”Investitorii străini nu ne mai dau bani pentru plata pensiilor și salariilor bugetarilor!

Ministerul Finanțelor Publice avea nevoie urgent să împrumute ieri (joi – n. red.) 400 milioane lei pentru 87 de luni.

Băncile din România încă încearcă să vadă efectul taxei pe lacomie așa că nu au participat.

<Investitorii> străini au oferit DOAR 333 milioane lei României și la dobânzi foarte mari. Vă spuneam că acum suntem la mâna rușilor și a chinezilor prin intermediul fondurilor înregistrate în UK.

În aceste condiții MFP a fost nevoit să accepte DOAR 246 milioane lei la o dobândă medie de 4.51% (maxim a fost de 4.53). Asta deși MFP are nevoie de 400 milioane lei.

Ce înseamnă asta?

Statul român are nevoie de 400 milioane lei să plătească pensii și salarii. A reușit să împrumute doar jumătate din sumă și la o dobândă mare. Și este abia început de an, iar în 2019 statul are nevoie să se împrumute în jur de 70 miliarde lei”, scrie Florin Cîțu.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.