Istoricul Mădălin Hodor demantelează provocările Ambasadei Rusiei: Moscova FALSIFICĂ istoria și îl reevaluează pe Stalin. Mizele propagandei putiniste


Istoricul Mădălin Hodor demantelează provocările Ambasadei Rusiei: Moscova FALSIFICĂ istoria și îl reevaluează pe Stalin. Mizele propagandei putiniste

Istoricul și publicistul Mădălin Hodor – cercetător acreditat al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) – demantelează, pe Facebook, dedesubturile insultătorului text emanat de Ambasada Federației Ruse, sinecură propagandistică putinistă care a găsit de cuviință să nege categoric numeroasele crime și atrocități săvârșite în România de Armata Roșie, după momentul 23 august 1944.

”Esența revizionismului istoric rus este reevaluarea figurii lui Stalin, curățat de toate crimele și prezentat strict ca marele conducator al Marelui Război Patriotic de Apărare a Patriei. Pentru cine observă ce se întâmplă în Rusia este ușor de observat pe cine servește această propagandă. Cine se vrea portretizat ca tătucul apărător al Mamei Rusii?”, întreabă Hodor.  

Podul.ro vă prezintă considerațiile istoricului.

”1. Textul postat de Ambasada Federației Ruse este o provocare intenționată. A doua după cea cu donația de un euro pentru Cumințenia Pământului. Se are în vedere testarea reacțiilor.

2. Opera de falsificare a istoriei celui de Al Doilea Război Mondial este în plin avânt la Moscova. Ea este politica oficială de stat și este girată de Kremlin. Ceea ce s-a întâmplat este doar un episod.

3. Mijloacele de propagandă ruse țintesc cu predilecție subiecte incontestabile (crimele Armatei Roșii sunt amplu documentate) cu scopul de a le relativiza și dilua. Astfel se creează confuzie, apar discuții care parazitează subiectul și care nu au legătură directă. Exemplu: <și americanii au făcut crime> sau <dar pentru masacrarea civililor ruși cine răspunde?>.

4. Esența revizionismului istoric rus este reevaluarea figurii lui Stalin, curățat de toate crimele și prezentat strict ca marele conducator al Marelui Război Patriotic de Apărare a Patriei. Pentru cine observă ce se întâmplă în Rusia este ușor de observat pe cine servește această propagandă. Cine se vrea portretizat ca tătucul apărător al Mamei Rusii?

5. Nu trebuie uitat că Ambasada Federației Ruse nu este o gazetă de perete, ci face politica Federației Ruse”, scrie Mădălin Hodor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.