Reacție dură din opoziție: În cazul acesta, voi propune PNL să îl acuze pe Dragnea de înaltă trădare! EXCLUSIV


Reacție dură din opoziție: În cazul acesta, voi propune PNL să îl acuze pe Dragnea de înaltă trădare! EXCLUSIV

Liviu Dragnea a anunțat duminică, 17 decembrie, la Consiliul Național al PSD că dorește ca Florin Iordache și Mircea Drăghici să ia act de dorința sa și să depună plângere împotriva lui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare. În acest context, redacția podul.ro a luat legătura cu deputatul PNL, Florin Roman.

Reporter Podul.ro: Cum vedeți dvs. acuzația lui Liviu Dragnea la adresa lui Klaus Iohannis?

Florin Roman: Din punctul meu de vedere, cel mai bine această acuzație i se potrivește lui Liviu Dragnea. Dacă avem un trădător de neam și tară acela este Dragnea întrucât el a discutat și cu Viktor Orban despre concesiile făcute UDMR-ului în România în privința Liceului Catolic Maghiar de la Târgu Mureș, el ne-a rezolvat și cu vânzarea resurselor din Marea Neagră. Dragnea este mai apropiat de Putin și reprezintă foarte fine interesele acestuia. Așadar, dacă avem un trădător de neam și țară în România, acela este Liviu Dragnea. Eu voi propune PNL-ului că în cazul în care va fi depusă o astfel de plângere împotriva președintelui să depunem și noi împotriva lui Liviu Dragnea. 

Reporter Podul.ro: Mai mulți social-democrați au pus presiune pe premierul Viorica Dăncilă pentru a fi dată OUG pe amnistie și grațiere. Care este viziunea dvs. asupra unei astfel de ordonanțe?

Florin Roman: Referitor la OUG pe amnistie și grațiere este foarte clar că ei vor să facă justiția ca pe vremea lui Stănoiu când stabileau la partid cui trebuie făcute dosare și cine trebuie arestat și cine nu.

Reporter Podul.ro: Care ar fi consecințele pe plan intern asupra României în cazul unei OUG pe amnistie și grațiere? Dar pe plan european?

Florin Roman: În primul rând, uitați-vă că în România, în fiecare zi, din păcate, după regimul compensatoriu și pensionarea polițiștilor avem în fiecare zi o crimă, un viol, o tâlhărie. 6000 din cei 9000 care s-au eliberat prin reigmul compensatoriu au comis din nou infracțiuni. Numărul lor va fi și mai mare după amnistie și grațiere. Ca să îl scape pe Dragnea de pușcărie gonesc oamenii din țară, dar umplu străzile de violatori, tâlhari și infractori. Pe plan european ușa este închisă de mult pentru PSD. Vă dați seama că din păcate vom deconta noi ca țară. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.