Scriitoarea Carmen Dumitrescu, la 100 de ani de la Marea Unire: Mi-aș dori ca românii să fie uniți în faptele bune pe care le fac pentru ceilalți! EXCLUSIV INTERVIU


Scriitoarea Carmen Dumitrescu, la 100 de ani de la Marea Unire: Mi-aș dori ca românii să fie uniți în faptele bune pe care le fac pentru ceilalți! EXCLUSIV INTERVIU

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, se va sărbători atât Ziua Națională a României cât și Centenarul Marii Uniri. În acest context, redacția podul.ro a luat legătura cu jurnalista și scriitoarea Carmen Dumitrescu.

Reporter Podul.ro: Cum vezi România la 100 de ani de la Marea Unire?

Carmen Dumitrescu: Văd România cu destul de multă dezamăgire și îmi pare rău să zic asta. A avut și are repere adevărate la care se poate raporta și se poate mândri. Din păcate în zilele noastre acele valori sunt trecute în plan secund, iar în față apar aceste figuri monstruoase politice care luptă împotriva propriei lor țări. Noi le acordăm lor foarte multă importanță și îi facem să fie mai mult decât au visat vreodată să fie, iar oamenii aceia adevărați care sunt mulți și care fac lucruri deosebite și chiar luptă pentru țara lor sunt puțin cunoscuți și foarte puțin băgați în seamă. Mie îmi pare rău de asta și încerc să remediez prin ceea ce fac. Încerc pe cât pot să scriu despre oamenii faini, dar evident că și pe mine mă acaparează fenomenul și sunt responsabilă de același păcat precum restul lumii. 

Reporter Podul.ro: Ce mesaj ai pentru românii de pretutindeni?

Carmen Dumitrescu: Eu mi-aș dori ca românii, acum la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, să fie într-adevăr uniți, dar nu în ideea de a fi uniți trecând peste divergențe și principii diferite pentru că acestea sunt normale, fiecare are convingerie lui care nu se schimbă. În schimb, mi-aș dori să fie uniți în faptele bune pe care le fac pentru ceilalți. Făcând total abstracție de partea politică a problemei eu cred că românii au reprezentat întotdeauna un popor care a știut să rămână împreună. România nu s-a demonstrat niciodată altfel decât altruistă și totuși aici cred că ar trebui să plusăm, pe faptul că românii prin esența lor sunt niște oameni care oferă, care trăiesc și pentru ceilalți nu doar pentru ei. Eu cred că lucrurile bune vor veni odată cu conștentizarea acestui lucru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.