Rusia afirmă că nu poate accepta propunerile actuale ale SUA privind un acord de pace, întrucât nu ar rezolva problemele legate de "cauzele profunde" ale conflictului. Tupeul fără margini al unui înalt oficial rus: "Nu am auzit de la Trump un semnal către Kiev pentru a pune capăt războiului"


Rusia afirmă că nu poate accepta propunerile actuale ale SUA privind un acord de pace, întrucât nu ar rezolva problemele legate de "cauzele profunde" ale conflictului. Tupeul fără margini al unui înalt oficial rus: "Nu am auzit de la Trump un semnal către Kiev pentru a pune capăt războiului"

Rusia afirmă că nu îi convin propunerile americane actuale pentru un acord de pace, declarând că acestea nu ar duce la rezolvarea cauzelor profunde care au dus la "criza din Ucraina".  

Într-un interviu acordat publicației ruse International Life, adjunctul ministrului de Externe, Serghei Ryabkov, a vorbit despre abordările administrației americane privitoare la soluționarea crizei ucrainene, care nu ar satisface pretențiile ruse în legătură cu Ucraina.  

"Nu am auzit de la (președintele american Donald) Trump un semnal către Kiev pentru a pune capăt războiului. Tot ce există astăzi este o încercare de a găsi un fel de schemă care ar permite mai întâi să se ajungă la o încetare a focului, așa cum cred americanii, iar apoi să se treacă la alte modele și scheme în care, din ce putem vedea, nu există astăzi niciun loc pentru principala noastră cerere și anume rezolvarea problemelor legate de cauzele profunde ale acestui conflict. (...) Luăm foarte în serios modelele și soluțiile propuse de americani, dar nu putem accepta toate acestea așa cum sunt", a declarat Ryabkov.  

"Avem, desigur, un set de priorități și abordări proprii, profund și atent gândite, cu privire la acest subiect, care sunt în curs de elaborare și au fost elaborate, inclusiv de echipa noastră de negociere în timpul recentelor discuții cu americanii la Riad", a continuat oficialul rus.  

Potrivit ministrului adjunct, Washingtonul se străduiește pentru încetarea focului fără să caute eliminarea cauzelor profunde ale conflictului, alt fel spus fără să ofere Rusiei tot ce pretinde din partea Ucrainei.

Pentru a începe procesul de pace, Rusia a cerut retragerea trupelor ucrainene de pe teritoriul regiunilor ocupate complet sau parțial, refuzul Ucrainei de a adera la NATO, stabilirea statutul său neutru, recunoașterea regiunilor Crimeea, Sevastopol, Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk ca fiind rusești la nivel internațional, respectiv ridicarea sancțiunilor. Dictatorul rus Vladimir Putin a adăugat, de asemenea, necesitatea de a fi oprită asistența militară străină pentru Ucraina, cu scopul de "a se preveni escaladarea conflictului".

Președintele american a menționat recent că se așteaptă ca Rusia să accepte acordul de pace cu Ucraina, amenințând că în caz contrar va impune taxe secundare pentru petrolul rusesc. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.