EXCLUSIV Document: Administrația Militar-Regională din Lviv mulțumește României pentru donarea unui sistem de apărare antirachetă Patriot


EXCLUSIV Document: Administrația Militar-Regională din Lviv mulțumește României pentru donarea unui sistem de apărare antirachetă Patriot

Cea mai importantă administrație militară din vestul Ucrainei admite că NU poate doborî toate rachetele și dronele rusești. Administrația militară din Lviv mulțumește României și invocă cazul Israelului

Administrația militară din Lviv – cea mai importantă administrație militară din vestul Ucrainei – recunoaște că NU are capacități suficiente pentru a doborî toate tipurile de rachete și drone rusești ucigașe lansate asupra Ucrainei, inclusiv asupra celor mai îndepărtate regiuni ucrainene de linia frontului. 

Aflându-se în Lviv, Ihor Tuz – Director al Departamentului de Protecție Civilă al Administrației Regional-Militare de Stat din Lviv – a declarat, cu referire la uciderea barbară de către armata rusească a familiei Bazilevich (singurul supraviețuitor al atacului rusesc fiind soțul și tatăl familiei, Iaroslav Bazilevich / detalii AICI), că în Ucraina NU există locuri sigure, totodată lansând un apel către aliați să furnizeze Ucrainei suficiente sisteme de apărare antiaeriană pentru a minimiza atacurile Rusiei.  

Conform Administrației Militar-Regională din Lviv, chiar și state cu potențial tehnologic militar extrem de sofisticat precum Israel NU reușesc întotdeauna să intercepteze și distrugă toate rachetele inamice. 

Vă prezentăm, mai jos, întrebările adresate de Podul.ro și răspunsurile oferite de Administrația Militar-Regională de stat din Lviv:

Podul.ro: Având în vedere depărtarea la care se află orașul Lviv de linia frontului, cum a reușit Rusia să lovească la o distanță atât de mare? De ce ar avea nevoie Ucraina pentru a respinge aceste atacuri rusești, și implicit asemenea tipuri de rachete?

Administrația Militar-Regională de stat din Lviv: Din păcate, informăm că armata rusă de ocupație dispune de un număr suficient de rachete de croazieră și drone cu o rază de acțiune de peste 1500 km. După cum arată experiența, inclusiv cea a unor țări precum Israelul, este aproape imposibil să interceptezi toate atacurile aeriene ale inamicului. Cu toate acestea, dacă există un număr suficient de sisteme de apărare aeriană, este posibil să se minimizeze atacurile. Prin urmare, am dori să profităm de această ocazie pentru a ne exprima recunoștința față de România pentru donarea unui sistem de apărare antirachetă Patriot. 

Podul.ro: La un moment dat, a existat percepția că Lviv și alte regiuni din vestul Ucrainei erau “complet sigure”. Acum, după evenimentele recente, ce ar trebui să conștientizeze atât ucrainenii din vestul Ucrainei, cât și partenerii și aliații externi ai Ucrainei? 

Administrația Militar-Regională de stat din Lviv: Având în vedere modul în care trupele ruse conduc ostilitățile, încălcând toate normele de drept, NU există locuri complet sigure în Ucraina. Prin urmare, poporul ucrainean, cu sprijinul partenerilor noștri occidentali, trebuie să oprească Rusia pentru a asigura securitatea Ucrainei și a Europei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.