Mișu / Mike Neamțu în campanie


Mișu / Mike Neamțu în campanie

Mike Neamțu în campanie, la Oradea, mi se pare treapta supremă a prostituției intelectuale. Omul este penibil, amorezat de "președintele" (Ghe.) Simion, scoțând afirmații aprobatoare de la trecători și trecătoare. Ce spectacol! Sper că bihorenii mai au simțul umorului și o să-l trimită la garaj, iar nu în Parlament. 

Până la vot, câteva constatări obiective: în mandatele de primar și acum de Președinte al Consiliului Județean Bihor, cineva ca Ilie Bolojan a făcut treabă. Firește, nu de unul singur, ci alături de o echipă. În fapt, politic vorbind, liderul nu este validat decât prin validările pe care le produce el însuși, agregând oameni competenți și minți treze. 

Păstrând proporțiile, este ceva similar cu sinodalitatea. Cu diferența că în politică îi mai poți da pe unii afară, în vreme ce în Sinod lucrezi cu deșeurile radioactive ale trecutului recent. Imaginile unui Teodosie, de pildă, vocal la Constanța, dar profund mut la București, la Sinodul Mitropolitan, spun cam totul despre ce ar fi vorba. 

Una peste alta, revenind la Mișu, chiar dacă, prin recalculări, intră în Parlament, omul acesta se va despărți de AUR în secunda doi. Viitorul lui pe termen lung? O Church în California unde va predica smerenia și va vitupera vanitatea. Ce succes și ce pedeapsă! Cred că din lista lui de expresii învățate pe de rost lipsește taman cea a omului normal la cap. 

Off!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.