Șeful spionajului german avertizează asupra unui plan rusesc ce vizează în mod direct și România: Rusia a intensificat războiul hibrid! / "Forțele armate ruse vor fi probabil în măsură să lanseze un atac contra NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu!". Care e obiectivul specific prin care dictatorul Putin a luat în vizor țara noastră


Șeful spionajului german avertizează asupra unui plan rusesc ce vizează în mod direct și România: Rusia a intensificat războiul hibrid! / "Forțele armate ruse vor fi probabil în măsură să lanseze un atac contra NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu!". Care e obiectivul specific prin care dictatorul Putin a luat în vizor țara noastră

Rusia folosește măsuri hibride la un "nivel nemaivăzut până acum", pentru a pregăti o posibilă "confruntare militară directă" cu NATO, a declarat șeful Serviciilor de Informații Externe ale Germaniei (BND), Bruno Kahl.  

În cadrul unei audieri parlamentare de luni, șefii serviciilor de informații germane au vorbit despre escaladarea de către Rusia a operațiunilor serviciilor secrete pe teritoriul țărilor europene din NATO. Moscova intenționează ca în acest fel să reducă sau chiar să împiedice capacitatea acestor țări de a se apăra, consolidând în același timp armata rusă pentru pregătirea unui potențial atac, a declarat Bruno Kahl de la tribuna Budestagului.  

"Putin va continua să testeze liniile roșii ale Occidentului și să escaladeze în continuare confruntarea", a spus Kahl. 

"Forțele armate ruse vor fi probabil în măsură, în ceea ce privește personalul și materialele, să lanseze un atac împotriva NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu", a continuat acesta. 

Astfel, "confruntarea militară directă cu NATO a devenit o opțiune pentru Moscova", a adăugat Kahl. 

Rusia alocă sume imense bugetelor pentru înarmare, mai substanțiale decât cele alocate de țările europene, pentru a-și consolida semnificativ forțele convenționale, "accentul acestei consolidări fiind, desigur, în direcția strategică vest, de-a lungul flancului estic al NATO", a mai explicat șeful BND.  

Președintele rus Vladimir Putin intenționează ca prin aceste mișcări agresive să restabilească granițele NATO de la sfârșitul anilor 1990, "împingând Statele Unite în afara Europei". În acest fel, Putin speră să creeze "o nouă ordine mondială", în care să existe o "sferă de influență rusă" asupra unei părți din țările europene, a punctat Kahl. Precizăm că planul lui Putin vizează astfel și România, căci merită amintit că țara noastră nu era membră a NATO în anii 1990, iar Rusia și-a exprimat în repetate rânduri pretenția ca teritoriul Alianței Nord-Atlantice să revină la granițele din 1997. 

Nu în cele din urmă, despre "comportamentul agresiv din partea serviciilor de informații ruse" a vorbit Thomas Haldewang, șeful Oficiului Federal pentru Protecția Constituției, care a afirmat că spionajul și sabotajul din partea serviciilor ruse în Germania au crescut "atât cantitativ, cât și calitativ".  

Un exemplu foarte clar în acest sens este complotul rusesc de asasinare a directorului general al producătorului de arme Rheinmetall, care a fabricat arme pentru Ucraina, complot dejucat de serviciile de informații americane și germane la începutul anului. (sursa: Politico)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.