Cât de rupt de realitate și de pervertit este curentul oficial de gândire din Rusia, susținut de așa-ziși intelectuali cu porniri genocidare precum Aleksandr Dughin. Criminalii între ei


Cât de rupt de realitate și de pervertit este curentul oficial de gândire din Rusia, susținut de așa-ziși intelectuali cu porniri genocidare precum  Aleksandr Dughin. Criminalii între ei

O masă rotundă organizată, joi, de unul dintre principalele centre analitice ale blocului politic intern al Kremlinului, arată cât de rupt de realitate și pervertit este curentul oficial de gândire din Rusia, susținut de intelectualii cu porniri genocidare precum Aleksandr Dughin.

La evenimentul numit "Civilizația - Rusia: rolul istoric și imaginea viitorului", experții și filosofii reuniți s-au concentrat pe critica Occidentului, vorbind mai puțin despre ceea ce ar fi "civilizația rusă", conform relatării publicației Kommersant. Precauția experților ruși este însă de înțeles, pentru că nu e mare lucru de spus despre această civilizație fără să fie pomenite și catastrofele istorice produse de ruși și de cei care au stăpânit imperiul lor de-a lungul timpului. 

Intelectualii prezenți la eveniment au afirmat, printre altele, enormitatea că tocmai Rusia ar avea nevoie de decolonizare, un semn fiind faptul că și ei înșiși folosesc de multe ori "limbajul occidental". Așadar, exact imperiul care s-a așezat cu forța peste atâtea popoare - până a ajuns cel mai mare din lume - și le-a impus cultura sa, ar avea probleme tocmai cu… colonizarea occidentală, în opinia intelectualilor de casă ai Kremlinului. 

Dughin s-a referit la hegemonia civilizației occidentale, afirmând că, dacă Occidentul s-ar vedea pe sine doar ca o altă civilizație, nu ar fi nicio problemă, dar Occidentul se vede pe sine ca singura civilizație universală și corectă, iar pe toate celelalte le consideră "barbare". E clar că Dughin s-a referit aici la Rusia, China și Iran, dacă nu chiar și la Coreea de Nord, întrucât sunt "civilizații" non-occidentale văzute ca barbare în Occident. Asta pe nedrept, în opinia lui Dughin. Pentru că autoritarismul, crimele politice și genocidul ar fi pe nedrept văzute ca barbarism de occidentali. Împotriva acestei viziuni occidentale ar desfășura Rusia acum "operațiunea militară specială", a debitat Dughin, reluând tema sa preferată despre ciocnirea dintre civilizații pe frontul din Ucraina. Front pe care Kremlinul a trimis la moarte sute de mii de bărbați ruși, care au ucis la ordin, la rândul lor, o mulțime imensă de bărbați, femei și copii din Ucraina. 

"Voi vă revendicați gaypridele" a spus Dughin despre Occident, continuând: "acesta este dreptul vostru... Puteți merge în patru labe, vă puteți târî pe burtă, vă puteți converti să deveniți adoratori de șerpi... Noi vrem să ne mișcăm în poziție vertical”.

Alt vorbitor la eveniment – istoricul Vardan Baghdasaryan – a vorbit despre ceea ce ar fi, în opinia sa, unele caracteristici ale civilizației ruse, folosind absolut anapoda câteva metafore în acest scop: Rusia ideală ar fi o "arcă", statul rus este Catechon (ceea ce ține Apocalipsa departe), iar oamenii din Rusia sunt gata să meargă pe Golgota pentru a învinge moartea și răul. Să se fi referit aici istoricul și la rușii care au săvârșit în Ucraina masacre precum cel de la Bucha, ori la cei care violează și tălhăresc ucrainenii? 

La rându-i, Oleg Matveychev, deputat în Duma de Stat și ”specialist politic”, a încercat să explice faptul că întreaga lume ar trebui să fie considerată moștenitoarea civilizației antice indo-europene. "Astfel, se dovedește că noi nu facem parte din Occident, ci Occidentul este bastardul care se revoltă împotriva tatălui său", a conchis total aiuritor Oleg Matveychev. 

Înainte de această concluzie, el vorbise despre scandalul sexual din jurul rapperului american Sean Combs (P. Diddy), care ar fi " imaginea morală chiar a Occidentului, care ne spune cum să trăim, ne spune ce este bine și ce este rău". 

Astfel, evenimentul la care au participat cei mai proeminenți reprezentanți ai comunității experților politici rusi, organizat de un think-tank născocit de Kremlin și de serviciile sale secrete, pentru fundamentarea ideologiei regimului condus de Putin, a reușit să arate încă o dată nocivitatea profundă a acestui regim și pericolul pe care îl prezintă inclusiv pentru ruși (detalii AICI).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.