George Simion, delir la televiziunea penalului Ghiță: ar urma să fie împiedicat și el să candideze la Cotroceni, dar nu de CCR, ci de Coldea și Kovesi. Liderul AUR este convins că o să bată pe toată lumea și-n turul 1, și-n turul 2


George Simion, delir la televiziunea penalului Ghiță: ar urma să fie împiedicat și el să candideze la Cotroceni, dar nu de CCR, ci de Coldea și Kovesi. Liderul AUR este convins că o să bată pe toată lumea și-n turul 1, și-n turul 2

Liderul AUR și candidatul formațiunii la Cotroceni, George Simion, a respins, într-o intervenție la RTV, teoria vehiculată în spațiul public potrivit căreia decizia CCR de eliminare a Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială l-ar avantaja în primul tur, generând chiar un al doilea tur între el și Marcel Ciolacu, liderul PSD.

CITEȘTE ȘI: CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României! Pe cine avantajează extraordinar această decizie

„Oricum intru în turul al doilea”, a afirmat Simion, precizând însă că e posibil ca și candidatura lui să fie pusă în pericol de procurorii „controlați” din sistemul lui Coldea (Florian Coldea, fost general SRI) și Kovesi (Laura Codruța Kovesi, procurorul general al Parchetului European, n.red.). Nu este prima oară când liderul AUR o atacă pe Kovesi cu o retorică antijustiție de tip Antena 3, hărțuind-o inclusiv pe stradă în 2023.

În ceea ce privește anularea candidaturii liderei SOS la Cotroceni, Simion a afirmat că nu CCR ar trebui să decidă cine poate candida și cine nu, iar tocmai pentru că PSD și PNL se pregătesc să conducă încă zece ani, voturile tuturor românilor patrioți ar trebui să meargă spre el. 

„Nu cred sub nicio formă că există un electorat naționalist. Toți românii ar trebui să fie patrioți și toții românii ar trebui să lupte cu PSD și PNL care ne-au condus de 34 de ani. Sunt pregătit să duc această luptă la bun sfârșit și sper ca toți patrioții să se mobilizeze. Avem o șansă unică să scăpăm de cei de la PSD și de anexa lor mai mică și mai proastă, PNL. Ei guvernează împreună și-l slujesc pe Klaus Werner Iohannis. Iar eu o să le stric jocurile și o să-i bat și-n turul 1, și în turul 2”, a perorat Simion.

Liderul AUR a fost întrerupt pentru scurt timp de Ingrid Mocanu – o avocată controversată, acuzată într-un dosar, dar achitată ulterior, cea care a încercat în 2022 să oprească extrădarea din Bulgaria a infractoarei Elena Udrea, mergând personal la Sofia în acest sens, deși era angajată în Ministerul Justiției la acel moment (detalii AICI) – care a încercat să-i explice că votul de la CCR a fost de 5 la 2, judecătoarele numite de Iohannis votând contra anulării candidaturii Dianei Șoșoacă pentru a-l avantaja pe Nicolae Ciucă. Judecătoarele lui Iohannis de la CCR sunt: Simina Tănăsescu (numită în 2019), și Mihaela Ciochină (numită în 2022). 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.