Domnule Iohannis, PNL avea mare nevoie de candidatura dumneavoastră. Ca să-l îngropați definitiv!


Domnule Iohannis, PNL avea mare nevoie de candidatura dumneavoastră. Ca să-l îngropați definitiv!

Am fost un sincer susținător al dorinței domnului președinte Klaus Iohannis de a candida pentru postul de senator PNL. Păcat că a abandonat, dar încă mai este timp să-și reconsidere poziția! Ce va face „după”? Va sta cu soțioara în vila de zece milioane de euro și se va uita la meciuri de golf?

De ce cred că domnul Iohannis trebuia să candideze?

Pentru că mai erau vreo câteva milioane de oameni care aveau naivitatea să creadă că PNL ar putea fi un partid „liberal”, continuator al politicilor Brătienilor, nu o anexă coruptă a Ciumei Roșii.  O candidatură a domnului Iohannis pe listele PNL i-ar fi lămurit. 

Campania electorală este (încă) un excelent moment să rememorăm succesele celor zece ani de hibernare la Cotroceni.

 – A promis că va elibera țara de PSD, dar a adus Ciuma Roșie la guvernare. A mințit și a trădat

– În timp ce deficitul bugetar se adâncea, el făcea plimbări sfidătoare, cu un avion de lux, cazat la cele mai scumpe hoteluri din lume. Din aceste plimbări externe, România nu s-a ales cu nimic. Nu a promovat exporturile românești, nu a încurajat investitorii străini să vină în România.

– A ignorat criză după criză ca să joace golf sau să se bronzeze la mare. La ultimele inundații nu s-a mișcat din casă – probabil era la mare – și a trimis o scrisorică ridicolă către sinistrați.

– În plan personal, a eșuat: n-a fost numit secretar general al NATO (s-a făcut de râs pe el, dar a făcut și România de râs) și nici n-a primit vreo sinecură la Uniunea Europeană. Nimeni din instituțiile internaționale nu vrea să se încurce cu acest leneș care, prin intermediul PSD, face jocurile Rusiei la București.

 Aș putea continua, dar este suficient. Obrăznicia și nesimțirea „regimului Iohannis” este vila de superlux, renovată cu 7-8 milioane de euro, în care se va muta după ce pleacă de la Cotroceni. Cu banii aceștia, o firmă privată construia o clinică de dimensiuni medii. Sau se repara un spital din provincie.

Așa au arătat zece ani la Cotroceni. Zero realizări pentru România, lux obraznic pentru el și soțioară.  Dacă ar fi candidat, îngropa și candidatura lui Ciucă la președinție – lăsând spațiu de manevră unui adevărat candidat de dreapta– și spulbera electoratul urban al PNL, mai ales în marile orașe. La ultimele alegeri locale, în București, PNL abia a luat un 12,59% la votul pentru Consiliul General, în scădere cu 6,5% față de 2020. PNL nu lua 10% în Capitală, dacă Iohannis era  pe liste.

 Arogant. Incompetent. Leneș. Trădător. Într-un cuvânt: Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.