Cum a ajuns un ”diplomat” transnistrean să participe la sesiunea Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU? O palmă dureroasă trasă diplomației din R.Moldova


Cum a ajuns un ”diplomat” transnistrean să participe la sesiunea Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU? O palmă dureroasă trasă diplomației din R.Moldova

Ieri, serviciul de presă al „ministerului de externe” al pretinsei ”Republici Moldovenești Nistrene” ne-a informat că Leonid Manakov, șeful „Reprezentanței oficiale a RMN” în Federația Rusă a vorbit online la cea de-a 57-a sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite la Geneva (detalii AICI).

„Diplomatul” transnistrean s-a plâns asistenței, printre altele, că Moldova strangulează ”RMN”, că Moldova încalcă drepturile omuli din pretinsa republică: „O preocupare deosebită este creșterea fără precedent a presiunii economice a Republicii Moldova asupra Transnistriei în 2023 și, mai ales, de la începutul acestui an. Există multe fapte de încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor în ceea ce privește antreprenorialul, munca, asistența medicală și furnizarea de alimente. În special, regimul discriminatoriu al dublei impuneri, în vigoare de la 1 ianuarie 2024”

Participarea lui Manakov la sesiunea amintită, este o palmă dureroasă trasă diplomației moldovenești. 

Mă întreb cum a ajuns „diplomatul” transnistrean să participe la sesiunea Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU? L-au întrebat funcționarii ONU pe noul nostru ambasador numit în funcție la Geneva, Vladimir Cuc, despre participarea lui Manakov la sesiune, sau nu? 

A devenit diplomația noastră atât de irelevantă încât ambasadorii noștri trimiși la Geneva „pe ochi frumoși” nici nu mai sunt luați în seamă? 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.