Echipa de campanie a lui Donald Trump: serviciile secrete americane l-au informat pe prezidențiabilul republican că Iranul încearcă să-l asasineze pentru a genera haos în SUA. Ce spune Secret Service privind nivelul de protecție pe care-l oferă


  • ACP
  • Sep 25, 2024 10:51
  • 865
Echipa de campanie a lui Donald Trump: serviciile secrete americane l-au informat pe prezidențiabilul republican că Iranul încearcă să-l asasineze pentru a genera haos în SUA. Ce spune Secret Service privind nivelul de protecție pe care-l oferă

Serviciile de informații din Statele Unite l-au informat pe Donald Trump despre amenințări noi de asasinat la adresa sa, de data asta din partea Iranului, a declarat echipa de campanie electoral a lui Trump. 

"Președintele Trump a fost informat de către Biroul Directorului Serviciului Național de Informații cu privire la amenințările reale și specifice din partea Iranului de a-l asasina, într-un efort de destabilizare și de a semăna haos în Statele Unite", a declarat directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Steven Cheung (detalii AICI). 

"Oficialii serviciilor de informații au evaluat faptul că aceste atacuri continue și coordonate s-au intensificat în ultimele câteva luni, iar ofițerii de aplicare a legii din toate agențiile lucrează pentru a se asigura că președintele Trump este protejat și că alegerile sunt lipsite de interferențe", a adăugat acesta.

Cheung nu a detaliat afirmațiile, astfel că nu este clar deocamdată dacă amenințările la care se referea au fost raportate anterior sau sunt unele noi. 

Trump a vorbit la rândul său despre această situație, postând pe rețeaua de socializare X că există "mari amenințări la adresa vieții mele din partea Iranului", dar și faptul că "au fost făcute deja mișcări de către Iran care nu au funcționat, dar vor încerca din nou". 

Această nouă amenințare vine după două tentative de asasinat: una în 13 iulie, la un miting din Pennsylvania, când Trump a fost rănit, iar o altă persoană a fost ucisă într-un schimb de focuri, și o altă tentativă pe 15 septembrie, la Trump International Golf Club din West Palm Beach. Dar la niciuna dintre acestea nu au fost găsite indicii că ar fi fost implicat în vreun fel Iranul. 

Campania lui Trump a acuzat însă Iranul de o tentativă de hacking în iunie, iar mai recent, agenți iranieni au sustras documente din campania electorala a lui Trump, care nu erau disponibile public, pe care le-au trimis asociaților campaniei lui Biden, fapt confirmat de agențiile americane de informații. 

Amenințările la adresa lui Trump au făcut ca marți să fie adoptat în unanimitate în Senat un proiect de lege care ar oferi candidaților prezidențiali importanți precum Trump și vicepreședinta Kamala Harris același nivel de protecție precum al președintelui Joe Biden. Directorul interimar al Secret Service, Ronald Rowe, a declarat, într-o conferință de presă, că Trump beneficiază de "cele mai înalte niveluri de protecție din partea Secret Service" și că are parte de tot ceea ce primește Biden "în ceea ce privește Secret Service". 

Iranul nu a răspuns deocamdată în niciun fel acuzațiilor venite din Statele Unite, dar cu alte ocazii a negat ferm că ar pregăti astfel de asasinate.

Sursa foto din deschidere: Getty Images

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.