Daniel Uncu: "Și eu mă gândesc la teritoriile românești furate în urma Tratatului Ribbentrop-Molotov! Dar cea mai bună soluție pentru românii noștri nu este căderea Ucrainei, ci integrarea rapidă a Ucrainei în structurile euro-atlantice!"


Daniel Uncu: "Și eu mă gândesc la teritoriile românești furate în urma Tratatului Ribbentrop-Molotov! Dar cea mai bună soluție pentru românii noștri nu este căderea Ucrainei, ci integrarea rapidă a Ucrainei în structurile euro-atlantice!"

Răspunzându-le celor care râvnesc după o serie de teritorii din Ucraina, aflate cândva în componența României interbelice, intelectualul conservator Daniel Uncu le transmite că s-ar deschide Cutia Pandorei, iar Europa ar fi destabilizată. 

Astfel, Daniel Uncu atrage atenția că, din perspectiva protejării drepturilor minorității românești din Ucraina, cea mai bună soluție constă în integrarea rapidă a acestei țări în UE și NATO. 

"Și eu mă gândesc la teritoriile românești furate în urma Tratatului Ribbentrop-Molotov de către ruși! Tratat semnat de naziști și de bolșevici!

Mă gândesc, dar cu totul altfel decât fornăitorii patriotarzi autohtoni!  

Eu mă gândesc că dacă cineva crede că în urma eventualei sacrificări a Ucrainei în beneficiul Kremlinului genocidar, românii din Ucraina, cu teritoriile noastre istorice cu tot, vor reveni vreodată la România sau că vor trăi mai bine din punct de vedere economic, democratic și mai ales identitar (!), este fie infantil, fie incapabil intelectual din perspectiva analizei istorice a imperialismului rus, fie vorba tovarășului Iliescu, este de-a dreptul prostănac! Adică, face inconștient propaganda Moscovei! Adică, e pur și simplu putinist inconștient! Deh...

Eu mă gândesc așadar că Rusia NU va ceda niciodată vreun teritoriu care consideră că îi aparține. Uitați de narațiunile dedicate idioților care, vezi Doamne, promit României, Ungariei și Poloniei recuperarea teritoriilor lor istorice, care sunt parte a Ucrainei. Cu atât mai puțin niscaiva teritorii pentru care, implicit, Moscova s-a aventurat într-un război de cotropire.  

De aceea, mă gândesc că singura soluție pentru ca românii noștri din Ucraina să își regăsească pe deplin drepturile identitare, pacea și bunăstarea este doar integrarea Ucrainei în structurile euro-atlantice, structuri care garantează - ăsta este unul dintre puținele lucruri bune stabilite de Tratatele Uniunii - protejarea deplină a minorităților naționale din cadrul statelor din spațiul euro-atlantic. Asta, fără să se aducă în discuție sub nicio formă secesiunea  - ceea ce ar fi fost o aberație cu iz pestilențial de Cutie a Pandorei care să distrugă din fașă și așa extrem de controversatul proiect unional european.

Cea mai bună soluție, așadar, pentru românii noștri, nu este căderea Ucrainei și a românilor din Ucraina sub cizma Rusiei, ci integrarea rapidă a Ucrainei în structurile euro-atlantice!  

De aceea, polonezii - indiferent de orientarea ideologică a partidelor aflate la guvernare la Varșovia - NU fac absolut niciun fel de compromisuri când vine vorba să sprijine militar Ucraina în fața violului  rusesc. Polonezii știu exact cu cine au de a face. Așa cum știu la fel de bine că rușii sunt cei care au furat acele teritorii, nu ucrainenii.  

După 50 de ani de comunism impus cu tancurile rusești, se presupune că și noi, românii, ar fi trebuit să știm cu cine avem de a face la Răsărit și cam care este adevărul istoric în speță. Dar, uite că nu e așa, din nefericire.  

O sumedenie de oameni nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă, nu se informează, nu gândesc. Și, inconștient, propagă ticăloșiile Moscovei, în timp ce alții sunt pur și simplu plătiți de Moscova ca să fie agenți de influență", punctează Daniel Uncu într-o postare publicată pe Facebook în data de 16 septembrie. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.