Israel Hayom: Câți teroriști a eliminat Israelul până în prezent în Gaza, la aproape un an de la începutul războiului / Câți au identitatea confirmată de autoritățile israeliene


  • ACP
  • Sep 16, 2024 15:22
  • 570
Israel Hayom: Câți teroriști a eliminat Israelul până în prezent în Gaza, la aproape un an de la începutul războiului / Câți au identitatea confirmată de autoritățile israeliene

Pe măsură ce războiul din Gaza se apropie de împlinirea unui an, o ședință de informare clasificată a unui comandament israelian a stabilit că au fost confirmate definitiv identitățile a 10.000 de membri Hamas, din cei 17.000 uciși de la începutul războiului.  

Estimările dinaintea războiului indicau existența a aproximativ 30.000 de teroriști Hamas în Gaza, alături de alte mii afiliați Jihadului Islamic Palestinian, iar omorurile confirmate sunt de fapt din rândurile ambelor organizații, spune un articol al publicației Israel Hayom.

Eforturile de identificare reprezintă o realizare semnificativă pentru oficialii militari, având în vedere dificultățile de verificare în timpul războiului, în condițiile în care grupurile teroriste iau măsuri foarte serioase pentru a-și ascunde operațiunile și rolul membrilor lor.  

O investigație internă recentă a Israelului a arătat că cel puțin trei angajați ai ONG-ului UNRWA, uciși într-un atac efectuat de forțele israeliene în apropierea unei foste școli din tabăra de refugiați Nuseirat, au fost identificați în mod concludent ca fiind agenți teroriști.  

Dezvăluirea vine în urma criticilor aduse forțelor israeliene săptămâna trecută, potrivit cărora ar fi țintit lucrători umanitari, dar cele mai recente cercetări confirmă că cel puțin trei dintre aceștia erau agenți activi, nu "civili neimplicați", așa cum au susținut inițial criticii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.