Propunere legislativă în Letonia: Nerecunoașterea documentelor educaționale obținute în Rusia după 24 februarie 2022. Motivul


Propunere legislativă în Letonia: Nerecunoașterea documentelor educaționale obținute în Rusia după 24 februarie 2022. Motivul

Letonia ar putea lua decizia de a nu mai recunoaște documentele educaționale obținute în Rusia după 24 februarie 2022, dată care marchează începutul războiului la scară largă dus de hoardele ruse contra Ucrainei. 

Aceste modificări ale legislației au fost propuse de deputații Alianței Naționale, care și-au exprimat îngrijorarea că Rusia atrage în mod activ studenți din Letonia și din alte țări europene pentru a studia în universitățile rusești. Deputații consideră că, atunci când revin acasă, acești absolvenți ar putea contribui la răspândirea influenței ruse.

Alianța Națională mai transmite că printre cetățenii letoni reținuți anul trecut de Serviciul leton de Securitate se numără cei care fie au studiat, fie continuă să studieze în Rusia. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.