Dacă spun adevărul, pierd voturi sau voi câștiga, fiindcă am curaj? Javier Milei și Trump oferă opoziției din România o lecție


Dacă spun adevărul, pierd voturi sau voi câștiga, fiindcă am curaj? Javier Milei și Trump oferă opoziției din România o lecție

Cu toată simpatia o spun prietenilor mei de dreapta din România: prea vă feriți să spuneți clar și cu voce tare că țara are nevoie de reforme dure. Știu că în jurul Elenei Lasconi s-a coagulat un nucleu de dreapta. Știu că acesta susține reforme economice majore. Știu că mulți îi admiră și învață de la Trump și Javier Milei, președintele Argentinei.

Dar, cu toate acestea, încă nu au curaj să spună puternic ceea ce gândesc. Le spun că greșesc. Uitați-vă la Javier Milei. Este la putere de opt luni. Presa de stânga îl urăște mai rău ca pe Trump. În țara sa, se bate cu un Parlament antireformist, cu sindicate furioase, cu bugetari care și-au pierdut sau își vor pierde sinecurile. Dar a reușit să stabilizeze finanțele țării, să atragă investiții și să aducă bugetul pe excedent. Deși acestea sunt succese macroeconomice și mulți ar fi tentați să spună că majorității nu-i pasă, popularitatea sa este aproape nederanjată. Argentinienii cred în proiectul său, înțeleg că are de dus o luptă dură și-l susțin.

Și încă un element important: Javier Milei a concediat bugetari. Le-a spus din campania electorală că-i va da afară. L-au urât, s-au mobilizat împotriva lui, dar majoritatea argentinienilor l-au iubit pentru asta și l-au votat!

Deci, stimați prieteni din România, de ce nu aveți curaj să spuneți că, da, trebuie concediați bugetari, iar mulți dintre cei care rămân își vor vedea privilegiile tăiate? Românii s-au săturat de vorbele mieroase ale unor politicieni care promit „ceva” pentru fiecare. Țara e în faliment, ăsta e adevărul! Deficitul oficial e la 4,02%, dar în realitate e mult mai mare. Nu mai este loc de redistribuit sărăcia.

Nu vă feriți să dați mesaje oamenilor de dreapta!

„Afară cu turnătorul Isărescu, mumificat la BNR” – de exemplu.

„Românii vor putea opta pentru spitale private, dacă vor, cu banii din asigurarea obligatorie” – vă vor face statuie dacă aveți curaj să-i salvați de lagărele de exterminare numite „spitale de stat”. Și pot continua cu multe alte exemple.

În loc de concluzie, am să vă spun că alegerile din acest final de toamnă nu sunt doar despre Cotroceni. Dreapta, dreapta democratică, nu cea dirijată de la Moscova, are nevoie de o prezență solidă în Parlament. Așa cum se vede și-n Argentina, e foarte importantă președinția, dar pentru a face reforme economice trebuie și un Parlament reformist, nu unul dominat de Ciuma Roșie.

Mai sunt circa 80 de zile până la alegerile parlamentare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.