Forțele ucrainene au efectuat cel mai mare atac cu drone de până acum asupra Rusiei. Moscova și mai multe regiuni din vestul Rusiei au fost ținta loviturilor


Forțele ucrainene au efectuat cel mai mare atac cu drone de până acum asupra Rusiei. Moscova și mai multe regiuni din vestul Rusiei au fost ținta loviturilor

Forțele ucrainene au lansat un atac masiv cu drone asupra mai multor regiuni din Rusia  în noaptea de 9 spre 10 septembrie, inclusiv asupra Moscovei, determinând suspendarea zborurilor de pe mai multe aeroporturi importante.  

Ministerul rus al Apărării a afirmat că ar fi doborât 144 de drone ucrainene în nouă regiuni ruse, inclusiv 20 în regiunea Moscova, dar nu a raportat nicio consecință a atacurilor.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat însă că echipajele de urgență au fost trimise la mai multe locații din regiunea capitalei, inclusiv la aeroportul Zhukovo și la districtul Domodedovo, unde se află unul din cele mai mari aeroporturi din Moscova. Locuitorii din Ramenskoye, un oraș din regiunea Moscovei, au raportat că epava unei drone a lovit o clădire rezidențială înaltă, provocând un incendiu, iar ulterior au fost raportate epave care loviseră alte două clădiri. În plus, aeroportul Zhukovo de lângă Moscova a fost la rândul său afectat, Sobyanin menționând că un incendiu la aeroport era în curs de stingere. Mass-media rusă a raportat că aeroporturile Sheremetyevo, Domodedovo și Vnukovo au fost închise și că a fost introdus un plan Kovyor, care constituie o procedură de siguranță operațională aeroportuară pentru serviciile și personalul aeroportului, atunci când un obiect neidentificat apare pe cer.

Ministerul rus al Apărării a raportat că cele mai multe drone (72) au fost doborâte deasupra regiunii Bryansk. Totodată, alte 14 drone au fost doborâte deasupra regiunii Kursk, 13 deasupra regiunii Tula, 8 deasupra Belgorodului, 7 deasupra regiunii Kaluga, 5 deasupra regiunii Voronej, 4 deasupra regiunii Lipetsk și doar una deasupra regiunii Oryol. (sursa: Ukrainska Pravda)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.