Directorii CIA și MI6, avertisment pentru criminalii de la Kremlin: ”Suntem uniți în rezistența față de Rusia și față de războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei!” / Susținerea și ajutorarea fermă a Ucrainei e mai importantă ca niciodată


Directorii CIA și MI6, avertisment pentru criminalii de la Kremlin: ”Suntem uniți în rezistența față de Rusia și față de războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei!” / Susținerea și ajutorarea fermă a Ucrainei e mai importantă ca niciodată

Directorul CIA, William Burns, și Richard Moore, șeful Serviciului Secret de Informații, au avertizat, într-un editorial, că "menținerea cursului" în sprijinirea luptei Ucrainei împotriva Rusiei este acum mai importantă ca oricând.

În articolul publicat sâmbăta de Financial Times, cei doi au promis să își continue cooperarea în susținerea "partenerilor ucraineni curajoși și hotărâți din domeniul informațiilor"

"Suntem mândri să facem acest lucru și suntem uimiți de rezistența, inovația și elanul Ucrainei". au precizat ei, punctând: 

Agențiile de informații din Statele Unite și Marea Britanie "sunt unite în rezistența față de o Rusie asertivă și față de războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei"

"Menținerea cursului (de susținere a Ucrainei – n. red.) este mai vitală ca niciodată. Putin nu va reuși să stingă suveranitatea și independența Ucrainei", au explicat ei. 

De asemenea, șefii serviciilor de spionaj au declarat că agențiile lor vor continua să lucreze pentru a contracara o "campanie nesăbuită de sabotaj în Europa coordonată de serviciile secrete ruse" și "utilizarea cinică a tehnologiei" pentru a răspândi dezinformarea "cu scopul de a crea disensiuni între noi"

Autoritățile americane au închis, săptămână aceasta, site-uri web gestionate din Rusia și au acuzat angajații canalului de televiziune rus RT că au finanțat, în secret, campanii de război psihologic, deși Rusia a negat că ar desfășura campanii de dezinformare și sabotaj împotriva Statelor Unite și a altor state occidentale. 

Cei doi au menționat că și-au reorganizat serviciile pentru a face față ascensiunii Chinei comuniste, care reprezintă una dintre cele mai mari provocări geopolitice și de informații a secolului al XXI-lea. 

Burns si Moore au vorbit și despre faptul că ordinea mondială internațională – sistemul echilibrat care a condus la pace și stabilitate relative și a asigurat creșterea nivelului de trai, oportunități și prosperitate – este amenințată "într-un mod pe care nu l-am mai văzut de la Războiul Rece. Însă combaterea cu succes a acestui risc stă la baza relației noastre speciale” – detalii AICI. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.