Ministrul eston al Apărării, la Summitul de la Ramstein: "Permiteți Ucrainei să atace bazele aeriene rusești, pentru a elimina sursele atacurilor și pentru a salva astfel vieți!"


Ministrul eston al Apărării, la Summitul de la Ramstein: "Permiteți Ucrainei să atace bazele aeriene rusești, pentru a elimina sursele atacurilor și pentru a salva astfel vieți!"

Ucrainei ar trebui să i se ofere permisiunea să lovească bazele aeriene rusești pentru a elimina sursele atacurilor și pentru a salva astfel vieți, a declarat ministrul eston al Apărării, Hanno Pevkur, în cursul zilei de joi. 

"Poziția Estoniei a fost și rămâne foarte clară: trebuie să oferim Ucrainei tot ce are nevoie și să o facem rapid pentru ca ea să câștige războiul și să împingă inamicul afară de pe teritoriu. Cu toții vedem reportajele din mass-media despre atacurile rusești efectuate asupra clădirilor rezidențiale, chiar și departe de linia frontului, în vestul Ucrainei. Rusia atacă în mod masiv infrastructura critică pentru a lăsa oamenii fără căldură și electricitate la iarnă. Ucrainenii știu de unde vin aceste lovituri, dar acele ținte sunt momentan în afara razei de acoperire (atât din pricina restricțiilor impuse forțelor ucrainene de către unele țări occidentale asupra utilizării armamentului din dotare, cât și din cauza armelor insuficiente pe care le-au furnizat acele state - n.red.). Prin urmare, permiteți Ucrainei să atace aceste baze aeriene, pentru a elimina sursele atacurilor și a salva vieți!", a afirmat Pevkur.

"Succesul ucrainean de la Kursk a arătat că Rusia nu poate controla ceea ce se întâmplă pe propriul său teritoriu. Rusia este provocată de frică și slăbiciune, iar atunci când e întâmpinată cu o demonstrație de putere, se va prăbuși", a conchis Pevkur. 

Pevkur a susținut aceste declarații în Germania, la Baza Aeriană Ramstein, după ce a participat la o reuniune a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei. (sursa: ERR)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.