Expert: Guvernul Germaniei se teme de o înfrângere a Rusiei și, prin urmare, nu vrea ca Ucraina să câștige războiul


Expert: Guvernul Germaniei se teme de o înfrângere a Rusiei și, prin urmare, nu vrea ca Ucraina să câștige războiul

Guvernul Germaniei se teme de o înfrângere a Rusiei și, prin urmare, nu vrea ca Ucraina să câștige războiul, a susținut dr. Benjamin Tallis într-un interviu acordat pentru Euromaidan Press și publicat pe 5 septembrie. Fost membru al Consiliului German pentru Relații Externe cu experiență în misiunile de securitate ale UE în Ucraina și Balcani, Tallis conduce în prezent think tank-ul Democratic Strategy Initiative din Berlin.

Afirmația făcută în interviu vine pe fondul rezultatelor alegerilor locale din Germania, care au înregistrat câștiguri pentru partidele ce sunt în mod transparent pro-ruse - partidul extremist AfD și Alianța de extremă stângă condusă de Sahra Wagenknecht. Deși aceste alegeri nu influențează în mod direct politica externă, rezultatele ar putea determina Guvernul Germaniei să interpreteze greșit sentimentul public referitor la sprijinirea Ucrainei.

Tallis a detaliat preocupările specifice care au conturat poziția Germaniei.

"Le este frică de ceea ce ar putea însemna o înfrângere a Rusiei - un potențial colaps, arme nucleare nestingherite și așa mai departe", a precizat expertul.

Însă, această poziție arată incapacitatea Berlinului de a calcula corect riscurile, a punctat Tallis. 

"Este miopie și ignoră imaginea de ansamblu a ceea ce este în joc aici", a reliefat expertul. 

Tallis a atras atenția că Guvernul de la Berlin dorește să pună capăt rapid războiului, vizând păstrarea unei mari părți din status quo-ul de dinainte de 2022, cu scopul de a proteja interesele comerciale ale Germaniei.

"Cu toate acestea, mulți germani susțin victoria Ucrainei, văzând-o ca o victorie și pentru ei înșiși", a adăugat expertul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.