În Ucraina nu poți fi nicăieri în siguranță din cauza hoardelor ruse. În urma unui atac efectuat cu rachete și drone asupra orașului Lviv, cel puțin 7 persoane au fost ucise, printre care 3 copii. Țintele rușilor: școlile și clădirile rezidențiale


În Ucraina nu poți fi nicăieri în siguranță din cauza hoardelor ruse. În urma unui atac efectuat cu rachete și drone asupra orașului Lviv, cel puțin 7 persoane au fost ucise, printre care 3 copii. Țintele rușilor: școlile și clădirile rezidențiale

Miercuri dimineață au avut loc o serie de atacuri aeriene ruse care au lovit școli și clădiri rezidențiale din Lviv, oraș ucrainean situat în proximitatea Poloniei. 

În urma atacurilor efectuate cu drone de luptă Shahed și rachete balistice Kinzhal au fost ucise, potrivit datelor disponibile la această oră, 7 persoane, dintre care 3 sunt copii, iar alte 47 rănite.

Primarul orașului Lviv, Andrii Sadovyi, a relatat că o femeie pe nume Evheniia și trei fiice au fost ucise în casa lor în timpul atacurilor, iar soțul și tatăl lor, Yaroslav, a fost rănit. Cea mai mare dintre cele trei fete ucise de ruși, Yaryna Bazylevych, avea doar 21 de ani. Fiica cea mică, Emilia, avea doar 9 ani.

În acest atac lansat la doar 2 zile după începutul anului școlar în Ucraina, forțele ruse au țintit și distrus 3 școli, alături de un centru de recreere și mai multe clădiri rezidențiale, inclusiv cel puțin 7 monumente arhitecturale de importanță locală.  

Și în Kryvyi Rih, un alt oraș mare ucrainean, au fost lovite miercuri 4 școli, un hotel, 32 de clădiri rezidențiale și părți din infrastructura civilă în cadrul unei alte serii de atacuri lansate de forțele ruse. În urma acestor atacuri a fost raportată rănirea a 5 persoane

Ca urmare a acestor atacuri rusești, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pe Telegram că "oricine convinge partenerii să ofere Ucrainei mai multe capacități cu rază lungă de acțiune pentru a răspunde corect la teroare, lucrează pentru a preveni exact acest tip de atac terorist rusesc asupra orașelor ucrainene". 

"Orice partener din lume care ajută Ucraina cu apărarea aeriană este un adevărat apărător al vieții", a mai transmis Zelenski. (sursa: Ukrainska Pravda)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.