George Simion se declară nemulțumit că România nu a consolidat relațiile cu China comunistă


George Simion se declară nemulțumit că România nu a consolidat relațiile cu China comunistă

Liderul AUR George Simion a transmis miercuri, într-un interviu acordat publicației Gândul, că în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din acest an, atunci va întreprinde demersuri pentru consolidarea relațiilor dintre România și China comunistă. Candidatul AUR la alegerile prezidențiale a făcut această declarație în pofida avertismentului lansat de NATO în urma Summitului desfășurat în iulie la Washington, conform căruia China continuă să reprezinte o provocare sistemică la adresa Europei, respectiv a securității. De asemenea, Alianța Nord-Atlantică a descris China drept o susținătoare esențială a efortului de război al Rusiei împotriva Ucrainei. 

CITIȚI ȘI: Răbufnind în stilul caracteristic comunistoid și pro-rus, Claudiu Târziu se arată supărat că relațiile București-Moscova-Beijing nu sunt consolidate: "Pînă la război n-am căutat să avem măcar relații economice bune cu Rusia" / "China e tratată ca dușman"

Moderator: Cu chinezii cum stai? 

George Simion: Cum să stau? Sunt mulți, sunt o populație din Asia. 

Moderator: Dacă ai fi președintele României..

George Simion: Eu cred că trebuie să fim deschiși către dialog cu toate statele lumii. 

Moderator: În ultimii 10 ani de Iohannis nu a existat o relație cu China. 

George Simion: Mi se pare o greșeală! Trebuie să existe dialog, trebuie să existe cooperare. Iar în momentul în care ai un stat care este al doilea în acest moment - s-ar putea să fie primul în 10-20-30 de ani - să-l ignori cred că este o greșeală. Trebuie să existe dialog, cooperare, proiecte comune avantajoase, dar să fie avantajoase nu ca autostrada aceea din Muntenegru. 

Moderator: Nu știu cum e cu autostrada aia.

George Simion: Au construit-o chinezii pe 1 miliard și ceva în stil Bechtel. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.