Mafia, mai tare decât statul român


Mafia, mai tare decât statul român

Astăzi, 1 an de la tragedia de la Crevedia. Am arătat, cu documente, în emisiunile mele, că în cazul Crevedia e vorba de o încrengătură a mafiei din Rusia și Serbia cu serviciile din România, o încrengătură a mafiei GPL, a mafiei combustibilului. Nu s-a schimbat nimic într-un an, deși o asemenea tragedie a arătat cum 10 instituții ale statului român erau conduse de slugi ale partidelor și mafiei. ZECE instituții erau direct răspunzătoare de stația aia nenorocită de GPL, care era așa un mizilic într-o încrengătură uriașă. Zece instituții și nimeni n-a fost demis sau n-a demisionat. Zece instituții, cel puțin 2 firme implicate și nimeni nu a răspuns. Oamenii de la Crevedia au fost lăsați singuri în fața șmecherilor. Primarul de acolo (PSD) a fost reales, tot cu trandafirii în dinți. Tatăl unuia dintre patronii stației GPL (tot PSD) a fost și el reales. Un depozit criminal cu zeci de cisterne ale firmei încă e în mijlocul unui oraș. Firmele funcționează mai departe. Ăștia mutau gaz ca să ocolească taxele statului. La un an distanță, nicio instituție a statului n-a fost în stare și nu a avut curaj să arate că cel puțin una dintre cisternele implicate nu aparținea firmei Flagas, ci unui consorțiu direct legat de niște băieți din servicii din zona Olteniei, firmă care e singura cu atestat de a aduce combustibil din Rusia.  

Mafia conduce România. Politicienii doar se ceartă pe ciolanul care mai e puțin și rămâne doar os.  

Trebuiau dați afară toți șefii celor 10 instituții care au răspuns de Crevedia.  

Oamenii din Crevedia trebuiau reprezentați și apărați de stat în fața patronilor firmelor, nu lăsați să caute acte și dreptate pentru despăgubiri.

Legăturile cu mafia din Rusia, Serbia și implicarea ofițerilor și foștilor ofițeri din servicii trebuiau verificate de justiție și de instituțiile de forță. Ține și asta tot de siguranța națională.  

Să mai spun de Arafat și cum au fost conduși pompierii…?!  

Statul român stă cu capul plecat în fața mafiei. Legea nu e lege. ȘI MOR OAMENI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.