Eroii nu mor niciodată! Președintele Zelenski l-a decorat post-mortem pe eroul nord-bucovinean de etnie română Victor Vasilica. Militarul a căzut la datorie apărând Ucraina de invadatorii ruși


Eroii nu mor niciodată! Președintele Zelenski l-a decorat post-mortem pe eroul nord-bucovinean de etnie română Victor Vasilica. Militarul a căzut la datorie apărând Ucraina de invadatorii ruși

Odată cu începutul războiului de agresiune și ocupație pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, nord-bucovineanul de etnie română Victor Vasilica s-a înrolat voluntar în cadrul Forțelor Armate Ucrainene, mergând în prima linie pentru a-și apăra patria. 

În regiunea Donețk, în apropierea satului Kamianka, Victor Vasilica a suferit, după un atac rusesc de artilerie, mai multe răni incompatibile cu viața, fiind declarat decedat 22 mai 2022 – detalii AICI. 

Conform decretului prezidențial, Victor Vasilica – foto sus / originar din satul Culișcăuți (Kulișivka), parte a orășelului nord-bucovinean Sokyryanska (cunoscut și ca Săcureni, Târgu Secureni) – a fost decorat postum cu medalia “Pentru servicii militare aduse Ucrainei”, scrie promin.cv.ua – detalii AICI. 

Eroului de etnie română i s-a decernat postum decorația de stat pentru curaj în apărarea suveranității de stat și a integrității teritoriale a Ucrainei și pentru îndeplinirea cu abnegație a datoriei militare. Acum 25 de ani, Vasilica împreună cu familia sa s-au mutat în orașul ucrainean Mariupol (astăzi distrus și ocupat de către forțele armate rusești), însă odată cu începerea invaziei rusești la scară largă, militarul și-a strămutat familia în nordul Bucovinei, iar el a mers voluntar pe front pentru a apăra Ucraina, unde a căzut la datorie în luptele cu ocupanții ruși. Veșnica sa pomenire!  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.