Echipa Trump are un plan pentru Ucraina, realist, care-l va lovi pe Putin. Presa progresistă din SUA și România îl cenzurează


Echipa Trump are un plan pentru Ucraina, realist, care-l va lovi pe Putin. Presa progresistă din SUA și România îl cenzurează

Mă bat cu minciuna flagrantă: „Trump va abandona Ucraina”. Dimpotrivă, echipa sa are un plan, un plan bun, un plan care va îngenunchea Rusia. Dar propaganda socialistă din SUA nu vorbește despre el, iar presa din România, care înghite toate minciunile CNN sau New York Times, nu pare a fi capabilă să-și facă propria documentare.

Despre ce este vorba? La 25 iulie, Wall Street Journal a publicat un articol semnat de Mike Pompeo, fost secretar de stat în administrația Trump, și David J.Urban, fost consilier al candidatului republican, în campaniile din 2016 și 2020. Articolul este intitulat „Un plan Trump de pace pentru Ucraina”.

Pe rețelele sociale se vede că ucrainenii au primit ideile de acolo cu deschidere. Ei au înțeles că, discutând pragmatic, interesul politic al lui Trump îl face pe acesta un mai bun prieten al Ucrainei decât „democrații” de la Casa Albă.

Ce propun Pompeo și Urban în „planul Trump”:

– Sancțiuni eficiente împotriva Rusiei, în primul rând pentru a-i tăia veniturile din petrol. Sancțiunile lui Biden au fost, pe românește spus, „frecție pe picior de lemn”, i-au lăsat lui Putin principala sursă de venit, exporturile de petrol și gaze. Ridicol: Trezoreria SUA face excepție la băncile rusești de la sancțiuni dacă tranzacțiile lor sunt legate de producția de energie

– „Eliberați potențialul energetic al Americii. Acest lucru va stimula economia americană, va duce la scăderea prețurilor și va reduce bugetul militar de crime de război al dlui Putin”. Propunerea aceasta este de maxim interes și pentru România: uitați-vă de dezastrul guvernării Ciolacu, lipsa investițiilor, ba chiar descurajarea lor, în sectorul energetic. Guvernarea Ciolacu joacă, subteran, pentru Rusia.

– „Crearea unui program de împrumut în valoare de 500 de miliarde de dolari pentru Ucraina. În loc să împovărați contribuabilii americani cu facturi suplimentare, lăsați Ucraina să împrumute atât cât are nevoie pentru a cumpăra arme americane pentru a învinge Rusia. Așa am ajutat Marea Britanie în Al Doilea Război Mondial înainte de Pearl Harbor. Este modul în care putem trimite un semnal clar domnului Putin că nu va câștiga niciodată”

– „Ridicați toate restricțiile privind tipul de arme pe care Ucraina le poate obține și utiliza”.

Proiectul Pompeo are și un punct care-i întristează pe europenii obișnuiți să înjure SUA, dar să-i ceară imperativ să mențină trupe în țara lor, ca să-i apere de ruși: europenii trebuie să cheltuie 3% din PIB pentru Apărare. NATO ar trebui să creeze un fond de 100 de miliarde de dolari pentru înarmarea Ucrainei, partea SUA fiind limitată la 20%, așa cum se întâmplă în cazul altor bugete comune ale alianțelor.

Stimați prieteni din România: Donald Trump este un antreprenor eficace și un om politic dedicat cetățenilor americani, aceasta este perspectiva din care trebuie înțeles modul în care gândește. Politicile socialiste de la Casa Albă în ceea ce privește Ucraina – sancțiuni ineficiente, un ajutor pentru Ucraina limitat, dar extrem de costisitor pentru contribuabilii americani – au fost un eșec. Sunt convins că politicile de dreapta ale lui Trump îl vor opri pe Putin și vor fi benefice pentru securitatea întregii Europe de Est, inclusiv România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.