Daniel Uncu: Bizară diplomatic și extrem de gravă moral-politic decizia neinvitării Israelului la cea de-a 79-a comemorare a victimelor bombardamentului atomic asupra orașului Nagasaki. A scos la iveală - încă o dată - neînțelegerea dramei poporului evreu!


Daniel Uncu: Bizară diplomatic și extrem de gravă moral-politic decizia neinvitării Israelului la cea de-a 79-a comemorare a victimelor bombardamentului atomic asupra orașului Nagasaki. A scos la iveală - încă o dată - neînțelegerea dramei poporului evreu!

Intelectualul conservator Daniel Uncu cataloghează drept "bizară diplomatic și extrem de gravă moral-politic" decizia neinvitării Israelului la ceremonia de comemorare a victimelor bombardamentului atomic ce a fost efectuat pe 9 august 1945 asupra orașului japonez Nagasaki. 

"Controversa absolut neverosimilă, iscată de comemorarea tragicului atac nuclear american asupra Japoniei, a scos la iveală - încă o dată! - neînțelegerea dramei, cu resorturi biblice și călăi național-socialiști germani (adică, naziști), a poporului evreu!

Să explic...

Decizia de a nu invita Israelul la ceremonii a fost cel puțin bizară, atât din perspectivă diplomatică, dar și din perspectivă moral-istorică. Căci Japonia Imperială a produs (pentru cei care nu știu !) peste ... 30.000.000 de victime în cel de-al Doilea Război Mondial - dintre care în jur de 20.000.000 de chinezi, majoritar civili! Lagărele de muncă/exterminare japoneze au rămas celebre în istorie pentru brutalitatea cu care erau tratați deținuții, în timp ce armata japoneză era și mai cunoscută pentru atrocitățile comise.  

În acest context funest, decizia SUA de a lansa bomba atomică a fost una extrem de problematică, ea fiind luată abia după ce s-a ajuns la concluzia că fanatismul japonez ar fi produs cel puțin 2.000.000 de morți în rândurile soldaților americani, în cazul unei deja pregătită la acea dată debarcări americane în Japonia.

De subliniat că bomba lansată la Hiroshima a produs în jur de 75.000 de morți - majoritatea civili, calculându-i atât pe cei morți în deflagrație, cât și pe cei decedați în urma iradierii. La Nagasaki, cifrele se ridică la aproximativ 35.000 de morți, tot la fel, cumulat!  

Dacă este să fim cinici până la capăt, în stilul argumentației idioților utili ai stângii progresiste, comparativ cu milioanele de civili uciși cu barbarie de Armata Imperială Japoneză, cei maximum 110.000 de civili uciși de cele două bombe atomice americane, sunt o glumă.  

Sinistră, dar glumă!

Iar comparativ cu cei 6.000.000 de evrei masacrați de naziști în Holocaust, este din nou o glumă și mai sinistră...!  

Iar dacă ne gândim la cei 30.000.000 de civili uciși de sovietici între 1918 și 1990, gluma devine și mai grotescă.

Ce să mai spunem și de cei 120.000.000 de morți produși pe Terra de diversele forme de stângism, marxist și non-marxist, implementate în Europa, Asia, Africa și America Latină!? ...

Bizară diplomatic și extrem de gravă moral-politic, așadar, decizia luată de Tokyo...!", punctează Daniel Uncu într-o postare pe Facebook. 

Orașul Nagasaki a marcat vineri cea de-a 79-a comemorare a victimelor bombardamentului atomic de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Însă, evenimentul a fost eclipsat de absența ambasadorului american și a altor trimiși occidentali ca replică față de refuzul invitării Israelului. 

Peste 2.000 de persoane, inclusiv reprezentanți din 100 de țări, au participat la ceremonia de vineri. Dar ambasadorii din SUA și alte 5 națiuni din cadrul G7 - Canada, Franța, Germania, Italia și Marea Britanie - au lipsit. Guvernele lor au trimis reprezentanți de rang inferior ca răspuns la decizia neinvitării Israelului. 

Ei au transmis că tratarea Israelului pe aceeași treaptă cu Rusia și Belarus - care, la rândul lor, nu au fost invitate - reprezintă o greșeală. 

Ambasadorul american Rahm Emanuel a participat, în schimb, la o ceremonie desfășurată într-un templu budist din Tokyo pentru a comemora victimele bombardamentului atomic, alături de omologii săi israelieni și britanici, Gilad Cohen și Julia Longbottom.

"Ne aflăm în mod evident la Tokyo, dar asta nu înseamnă că nu avem responsabilitatea de a gândi, de a reflecta și de a ne aminti" ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 79 de ani în Nagasaki și Hiroshima, a spus Emanuel.

Primarul orașului Nagasaki, Shiro Suzuki, a negat că decizia sa de a exclude Israelul este una politică și a precizat că se teme de eventualitatea unor "situații imprevizibile", precum desfășurarea de proteste violente pe fondul războiului din Gaza, care ar fi putut perturba ceremonia. Suzuki a continuat spunând că ceremonia comemorativă ce are loc în fiecare an pe 9 august este cea mai importantă zi pentru Nagasaki și trebuie să fie desfășurată într-un mediu pașnic și solemn.

Ambasadorul american s-a arătat însă sceptic față de cele susținute de primarul Shiro Suzuki. 

"Cred că a fost o decizie politică, nu una bazată pe securitate, având în vedere prezența prim-ministrului", care necesita un nivel ridicat de securitate, a menționat Emanuel. 

Ambasadorul american a reliefat că excluderea Israelului a presupus practic "o echivalență morală între Rusia și Israel, respectiv între o țară care a invadat versus o țară care a fost victimă a invaziei". 

Evenimentul comemorativ de la Nagasaki atrage de obicei mai puțină atenție decât cel ce se desfășoară în Hiroshima cu trei zile mai devreme cu scopul de a se marca prima utilizare a armelor nucleare. Toți înalții diplomați, inclusiv ambasadorul israelian Cohen, au fost prezenți la ceremonia de la Hiroshima. (sursa: Times of Israel)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.