"Stalin era georgian, nu rus" - una dintre cele mai toxice narative rusești, având ca scop exonerarea rușilor sovietici de vina pentru crimele comise sau coordonate în mod direct. Cât de "georgian" mai era Stalin în 1922, anul în care a preluat frâiele Kremlinului


"Stalin era georgian, nu rus" - una dintre cele mai toxice narative rusești, având ca scop exonerarea rușilor sovietici de vina pentru crimele comise sau coordonate în mod direct. Cât de "georgian" mai era Stalin în 1922, anul în care a preluat frâiele Kremlinului

Una dintre cele mai toxice narațiuni istorice menite să-i disculpe pe rușii sovietici de orice responsabilitate pentru crimele și actele genocidare comise de imperiul sovietic - proiect al imperialiștilor moscoviți - privește identitatea etnică a dictatorului sângeros Iosif Stalin. 

Sub masca folosirii etnicității lui Stalin, care nu era deloc un georgian sadea, revizioniștii istoriei, atât din Rusia, cât și din unele cercuri occidentale, încearcă să-și convingă publicul că de fapt nu rușii sunt responsabili de crimele pe care le-au comis sau le-au coordonat direct de la Moscova, adică din centrul imperial, ci victimele, adică popoarele ocupate de ruși. (detalii AICI)

Aceste narațiuni negaționiste, falsificatoare de factură pseudo-istorică sunt foarte asemănătoare cu narațiunile pe care propaganda rusă, prin intermediul agenților săi locali și a idioților utili, le-a cultivat în Basarabia noastră. Conform acestora, nu Stalin, nu NKVD-ul moscovit, nu troicele sovietice au fost responsabili de organizarea și executarea ordinelor de deportare ale românilor-basarabeni, ci chiar ei, băștinașii dintre Prut și Nistru, oamenii simpli, cei de la glie, învățătorii, educatorii, profesorii, preoții basarabeni, bunicii și bunicele noastre și toți oamenii pașnici ai Basarabiei noastre, niciodată adevărații făptași și anume criminalii ruși. 

CITIȚI ȘI: Nu moldovenii au organizat deportările, asasinatele și teroarea, ci Rusia imperială și NKVD-ul sovietic, la comanda ideologilor de la Kremlin

În momentul în care a devenit parte a jocurilor politice bolșevice, deci încă pe vremea primatului lui Lenin în Partidul Comunist, Stalin, care era doar un june bolșevic, rupsese de multă vreme "cordonul ombilical" cu patria sa, Georgia. Trebuie spus că Stalin nu și-a manifestat în niciun fel compasiunea față de tânăra Republică Populară Georgiană care se emancipase, cei drept pentru doar trei ani, între 1918-1921, de imperiul rusesc al țarilor sub care stătuse câteva secole la rând, îndurând toate chinurile unei ocupații străine îndelungate.

Mai mult decât atât, viitorul succesor al lui Lenin la Kremlin a participat direct la războiul sângeros purtat de Rusia bolșevică împotriva patriei sale. Contribuția lui Stalin la omorârea concetățenilor săi georgieni și la anexarea brutală, în 1921, a Republicii Populare Georgiene la Rusia sovietică este de notorietate. (detalii AICI)

După anexarea Georgiei, Stalin a coordonat personal procesul de înființare a statului-marionetă sovietic – așa-zisa "Republică Sovietică Socialistă Georgiană", înglobată forțat în așa-numita "Federație Transcaucaziană" împreună cu Armenia și Azerbaidjan. Această anomalie federativă înființată de Moscova în 1922 a fost și este catalogată de propaganda rusească drept așa-zisa "cofondatoare a URSS", fiind la rândul ei o intoxicare pseudo-istorică menită să "împartă" responsabilitatea pentru crimele regimului moscovit. Dar, acest proiect transcaucazian moscovit, la realizarea căruia contribuise și "georgianul" Stalin, era atât de detestat acasă la Stalin, încât Partidul Comunist de la Tbilisi amenințase chiar să retragă unilateral așa-zisa "Republică Sovietică Socialistă Georgiană" din el. (detalii AICI)

Așadar, în perioada despre care vorbim, avem de-a face cu un imperialist georgian rusificat, bolșevizat și criminal, care de altfel vorbea doar limba rusă și care își uitase limba maternă. Stalin a devenit un rus sadea, dezrădăcinându-se de Georgia. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.