Sondaj: 10% dintre ruși sunt gata să-l creadă pe cuvânt pe Putin dacă acesta afirmă că există viață extraterestră. Marea majoritate a rușilor cred deja în existența extratereștrilor. Câți ruși consideră că extratereștrii vor fi pașnici


Sondaj: 10% dintre ruși sunt gata să-l creadă pe cuvânt pe Putin dacă acesta afirmă că există viață extraterestră. Marea majoritate a rușilor cred deja în existența extratereștrilor. Câți ruși consideră că extratereștrii vor fi pașnici

O parte dintre ruși, aproximativ 10%, sunt gata să-l creadă pe cuvânt pe dictatorul rus Vladimir Putin dacă acesta afirmă că există viață extraterestră, transmite un sondaj realizat de Rambler&Co. 

Aproximativ 79% dintre cei 116.000 de respondenți au spus că deja cred că extratereștrii există.

Aproximativ 33% dintre ruși sunt siguri că există viață inteligentă pe alte planete. 

În jur de 10% dintre ruși cred că autoritățile ascund dovezile despre OZN-uri, iar alți 9% sunt convinși că extratereștrii trăiesc deja printre noi pe Pământ. 

În schimb, 21% dintre respondenți neagă cu tărie existența vieții extraterestre.

Puțin sub jumătate, respectiv 49%, au spus că trebuie să vadă extratereștrii cu propriii ochi înainte de a spune că sunt adevărați. 

"1 din 10 oameni este gata să recunoască că OZN-urile sunt reale dacă șeful statului confirmă această chestiune, 6% ar avea încredere în mass-media oficială, 3% și-ar crede prietenii", se mai arată în sondaj. 

Pe de altă parte, 20% au încredere doar în cercetările efectuate de oameni de știință de renume. 

În același timp, 12% dintre ruși s-ar mulțumi cu niște clipuri video privitoare la viața extraterestră. 

Rușii au opinii diferite în legătură cu atitudinea extratereștrilor față de pământeni. Aproximativ 24% cred că intențiile lor vor fi ostile, în timp ce 23% consideră că extratereștrii vor să ne fie prieteni. Însă, mai mult de jumătate dintre ruși, 53%, sunt siguri că existența oamenilor pentru extratereștri va fi la fel de șocantă și viceversa. Două treimi dintre respondenți consideră că, în cazul în care extratereștrii sunt într-adevăr reali, ei nu ar fi asemănători cu oamenii, nici ca aspect, nici din punctul de vedere al tehnologiei de care dispun. (sursa: TASS)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.