Cenzura de pe platforma X. Elon Musk restricționează accesul către o investigație care a confirmat că o rachetă rusească a lovit spitalul de copii din Kyiv


Cenzura de pe platforma X. Elon Musk restricționează accesul către o investigație care a confirmat că o rachetă rusească a lovit spitalul de copii din Kyiv

Platforma X, cunoscută anterior ca Twitter și deținută în prezent de miliardarul american Elon Musk, restricționează accesul către investigația realizată de Bellingcat cu privire la atacul pe care Rusia l-a desfășurat asupra spitalului de copii Okhmatdyt din Kyiv, care a implicat utilizarea unei rachete Kh-101. Atunci când încearcă să acceseze linkul, utilizatorii primesc un avertisment din partea X potrivit căruia accesarea lui este periculoasă. Pe de altă parte, utilizatorii pot opta să ignore avertismentul și să acceseze investigația respectivă. 

Reiterăm că, în cursul zilei de ieri, analiștii Bellingcat, precum și experții în arme nucleare și tehnologia rachetelor, au confirmat că spitalul respectiv din Kyiv a fost lovit de o rachetă de croazieră rusă X-101. Specialiștii au reușit să tragă această concluzie prin analizarea înregistrărilor video ale atacului. Citiți AICI investigația pe care o restricționează Elon Musk. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.