Dodon, serviciile secrete rusești și Stoianoglo


Dodon, serviciile secrete rusești și Stoianoglo

După ce a mers de nenumărate ori cu plocoane la Moscova, după ce a primit aprobările de rigoare de la serviciile secrete ruseșți, inculpatul kuliokar Dodon, cu o nedisimulată satisfacție, a anunțat, recent, că Alexandr Dmitrievici Stoianoglo va fi candidatul PSRM la alegerile prezidențiale din toamnă. 

Încă din august 2021 am atras atenția publicului larg cu privire la adevărata față a lui Stoianoglo, totodată punctând motivele reale ce stau în spatele promovării insistente a acestuia de către inculpatul Dodon și acoliții lui din PSRM – detalii AICI.  

Întrucât obiectivele și mizele lui Dodon și ale serviciilor secrete rusești în raport cu Stoianoglo au rămas aceleași ca în 2021, consider necesar să vă prezint doar câteva pasaje din articolul susmenționat în virtutea păstrării actualității acestora.

1. Misiunea și obligațiunea primară a lui Stoianoglo în această funcție a fost și rămâne protejarea, cu orice preț, a ramificării de oligarhi, corupți și infractori notorii, adunați sub umbrela protectoare a lui Igor Dodon, Veaceslav Platon și a altor elemente din lumea interlopă autohtonă, CSI-istă și internațională. Chiar dacă ar vrea să nege acest adevăr, un lucru este incontestabil: în spatele acestora se află forțe din Rusia de la nivel politic până la cel penal, iar Stoianoglo cunoaște foarte bine aceste realități;

2. Intervenția lui Stoianoglo pentru a stopa imediat investigațiile independente ale Procuraturii în cazul secvențelor video privind ”kuliokul” lui Dodon (antepronunțarea imediată a verdictului și deturnarea investigațiilor la doar câteva zile după apariția secvenței prin intermediul unei emisiuni a Nataliei Morari la TV8, care-l promovează constant!), inclusiv tergiversarea intenționată a examinării echidistante și non-partinice a faimosului caz "Bahamas", sub aberantul pretext că timp de 6 ani de zile procuratura generală nu poate convoca o comisie rogatorie moldo-elvețiană pentru a finaliza dosarul, trădează adevăratele intenții și scopuri urmărite de actualul procuror general. Dacă dosarul "Bahamas" nu oferă mai mult decât suficiente probe ca protagoniștii să fie deferiți justiției (după prezentarea integrală a atâtor documente concludente!), atunci chiar și un student de la Facultatea de Drept ar avea suficiente motive să se revolte de prestația lamentabilă a procuraturii și a procurorului general?!; 

3. Substituirea intenționată a responsabilităților pentru eșecul lamentabil a celor doi ani de mandat pe seama apartenenței sale etnice (găgăuze) este o adevărată provocație politică, impecabil regizată și calculată, cu repercusiuni și așteptări speciale, mai ales pentru mediul nostru antinațional. Acest gen de declarații l-am mai parcurs în perioada sovietică, în special în cea a faimosului "Interfront" din anii 1988-1992, cu urmările tragice de rigoare, cunoscute de către toți cetățenii noștri. Resuscitarea acelor vremuri ar putea prinde "rădăcini" rapide în solul politic instabil și încă fertil al Republicii Moldova, în condițiile unui stat extrem de fragil și vulnerabil, cu instituții nefuncționale; 

4. Angajarea procuraturii generale în lupta politică cu deputații, liderii și actorii politici, cu reprezentanții societății civile, transformând (în interese personale) instituția pe care o conduce într-o bâtă politică împotriva acestora (numai de câte declarații "imparțiale, echilibrate și echidistante" am beneficiat și eu odată cu dosarele "Kuliokul" și "Bahamas"!?). Oare acest procuror cu experiență de peste 20 ani în structurile procuraturii să nu cunoască responsabilitățile primare ale unei procuraturi de a nu se lasă antrenată, sub nicio formă, în bătăliile politice ce le revin exclusiv deputaților, politicienilor, societății civile și întregii societăți, cu excepția structurilor din domeniul justiției și a ordinii de drept? Un adevăr trist și regretabil, ce nu mai poate fi tolerat: procurorul general Stoianoglo nici până astăzi nu s-a debarasat de tentațiile lui politice încă din perioada când era șeful comisiei Securitatea statului din parlament. Anume Stoianoglo a politizat până la refuz Procuratura Generală și nu alte instituții fundamentale ale statului, precum actualmente pretinde acesta în mod constant și impertinent.

Mai sus am reprodus doar patru pasaje din "Decalogul pentru Alexandr Dmitrievici Stoianoglo". Restul le găsiți AICI

Un lucru e indubitabil: inculpatul kuliokar Dodon și serviciile secrete ruseșți doresc, cu orice preț, să-l protejeze și să-l promoveze pe Stoianoglo, exact cum acesta i-a protejat pe infractorii, penalii și trădătorii de patrie în perioada în care deținea funcția de procuror-șef.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.