General polonez: "De fapt, Moscova nu are nicio strategie pentru Ucraina. Singura sa strategie e distrugerea completă" / "Europa ar trebui să găsească o soluție la întrebarea: ce se va întâmpla dacă Ucraina nu dispune de destui oameni?". Expertul militar de la Varșovia critică o declarație făcută de Biden după debutul invaziei rusești la scară largă asupra Ucrainei


General polonez: "De fapt, Moscova nu are nicio strategie pentru Ucraina. Singura sa strategie e distrugerea completă" / "Europa ar trebui să găsească o soluție la întrebarea: ce se va întâmpla dacă Ucraina nu dispune de destui oameni?". Expertul militar de la Varșovia critică o declarație făcută de Biden după debutul invaziei rusești la scară largă asupra Ucrainei

Singura strategie a Rusiei constă în distrugerea completă a Ucrainei. Țările NATO ar trebui să se gândească la Summitul de la Washington cum să ajute Ucraina, deoarece, în perspectiva unui război lung de uzură, țara invadată de hoardele ruse nu dispune de suficienți oameni.

Jaroslaw Kraszewski, general de brigadă polonez în retragere, a spus aceste chestiuni într-un interviu acordat Ukrinform, comentând recenta decizie a Statelor Unite ale Americii de a acorda prioritate livrărilor de sisteme de apărare aeriană către Ucraina și de a redirecționa comenzile din alte țări pentru a satisface nevoile forțelor ucrainene. 

"De fapt, Moscova nu are nicio strategie pentru Ucraina. Singura sa strategie este distrugerea completă. Din acest motiv, de la jumătatea lunii martie a anului 2022, Rusia a distrus infrastructura civilă, ucide oameni nevinovați care nu au absolut nimic de-a face cu acest război și, cel mai rău, copiii mor", a zis Kraszewski.

În opinia sa, Occidentul a înțeles în sfârșit următoarea chestiune: "Dacă acest tip de război continuă – fiind mult mai puțini ucraineni decât ruși – războiul de uzură poate dura un an și jumătate, iar apoi se poate produce dominația totală a Rusiei în Ucraina". 

"Sper ca liderii NATO să discute acest subiect în detaliu la Summitul de la Washington. Europa ar trebui să desfășoare o discuție și să găsească o soluție la întrebarea: ce se va întâmpla dacă Ucraina nu dispune de destui oameni? Nu rachete, lansatoare sau avioane, ci oameni, pentru că oamenii câștigă războaie, nu mașinăriile", a punctat expertul.

Potrivit generalului polonez, ucrainenii vor câștiga acest război, dar Occidentul trebuie să-i ajute.

"De aceea această decizie a Guvernului SUA este importantă, dar foarte târzie, iar întârzierea a costat multe vieți omenești (decizia referitoare la prioritizarea furnizării de sisteme de apărare către Ucraina - n.red.)", a precizat expertul.

Jaroslaw Kraszewski a catalogat refuzul Washingtonului de a sprijini ferm Ucraina încă de la început drept o greșeală strategică, referindu-se în mod special la o declarație făcută de președintele american Joe Biden imediat după începerea invaziei rusești la scară largă asupra Ucrainei. Biden afirmase că "trupele americane nu vor pune niciodată piciorul pe pământul ucrainean cât timp războiul continuă". Prin urmare, potrivit generalului polonez, acest lucru i-a dat lui Putin "undă verde" să facă tot ce vrea în Ucraina.

"Acum avem dovezi că, din păcate, acesta nu este un război clasic, ci sunt acțiuni ale Federației Ruse pentru distrugerea completă a Ucrainei", a avertizat expertul militar polonez.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.