Consultant politic: "Lasconi ia electorat de la aproape toată lumea. Cred că de la Băsescu încoace este primul politician care are un anumit tip de carismă. Singura zonă din care pierde voturi e cea radical-progresistă care a atacat-o pur și simplu pentru că are o cruce la gât"


Consultant politic: "Lasconi ia electorat de la aproape toată lumea. Cred că de la Băsescu încoace este primul politician care are un anumit tip de carismă. Singura zonă din care pierde voturi e cea radical-progresistă care a atacat-o pur și simplu pentru că are o cruce la gât"

Consultantul politic George Rîpă conturează profilul politic al candidatei USR la alegerile prezidențiale din acest an, Elena Lasconi, subliniind că aceasta are o carismă care o poate propulsa în turul doi al scrutinului, în pofida lipsei de experiență politică la nivel înalt. În acest sens, George Rîpă precizează că Elena Lasconi, prin profilul de dreapta pe care și l-a construit, respectiv prin îndepărtarea partidului USR de zona ideologică radical-progresistă, are capacitatea de a obține voturi de la aproape toate segmentele electoratului, mai puțin de la extrema stângă care o atacă sistematic în ultima perioadă, în mod totalmente absurd, pentru simplul fapt că este creștină. Analiza a fost realizată de George Rîpă în emisiunea #Rezist, moderată de jurnalista Oana Stănciulescu pentru platforma DCNews. 

"Eu cred că de la Traian Băsescu încoace este primul politician care are un anumit tip de carismă. E genul acela de carismă care te câștigă. Este acel om simplu pe care-l vezi că nu e fardat, nu este construit de consultanți, nu e băgat într-o cameră și scos de acolo cu un costum pe ea. Este naturală. Are un dezavantaj: nu știe politică, pentru că în toți acești ani nu a fost în politica de la vârf. Pe de altă parte, s-ar putea ca oamenii să considere asta drept un avantaj, pentru că, de fapt, neștiind politică, neștiind lucrurile acestea de interior, oferi oarecum garanția că nici nu ai anumite legături subterane, fie în partid, fie în alte zone, de afaceri, respectiv zone obscure ale statului. Astfel, pare că vii cu adevărat din popor. Și mai este o chestiune: câți politicieni avem astăzi pe care îi trimitem în Piața Obor și reușesc să stea la coadă la micii de la Obor, să și zică «Ce faceți? Mâncăm și noi un mic aici?», dar să pară natural modul în care e transmis, că așa îi putem trimite și pe Ciucă și pe Ciolacu (însă sunt personaje aflate în antiteză cu calitatea de a fi carismatic - n.red.). Lasconi, pe profilul pe care-l are și dat fiind faptul că electoratul anti-PSD nu-l iubește atât de tare pe Ciucă, atunci acest electorat s-ar putea duce către candidatul USR. Iar Lasconi e candidatul surpriză care ar putea veni de nicăieri și să ajungă în turul doi al prezidențialelor. Dacă Lasconi ajunge în turul doi al prezidențialelor, cred că, împotriva oricui, o să și câștige. Iar discursul ei este unul de dreapta cu adevărat. Noi am uitat să mai vorbim de cetățean. Facem filosofia guvernării, dar am uitat să discutăm modul în care fiecare dintre deciziile Guvernului influențează cetățeanul. Or, Lasconi a venit și a zis «Bă băieți, avem inflație, creșterea prețurilor. Cum procedăm?». Și cred că ia electorat de la aproape toată lumea cu profilul pe care-l are. Singura zonă din care pierde e cea radical-progresistă, adică din zona aia stângistă după model european. Oamenii ăia au atacat-o pur și simplu pentru că are o cruce la gât, ceea ce este absolut stupid. Adică tu vii și spui că promovezi toleranța, dar când îl vezi pe unul cu crucea la gât o iei razna. Am tot văzut activiști de extrema stângă, care fuseseră oarecum în zona USR și care au atacat-o pe Lasconi doar pentru că are crucea la gât. Stați liniștiți că Lasconi cu crucea la gât o să piardă 1-2% din zona asta țăcănită progresistă și o să obțină (de la alte segmente pe care USR nu le putea viza înainte - n.red.)", punctează George Rîpă. 

Vedeți video de la 26:00: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.