Partenerul de balamuc parlamentar al Dianei Șoșoacă, deputatul Ciubuc, s-a ales cu probleme penale din pricina oilor. Procurorii îl cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere


Partenerul de balamuc parlamentar al Dianei Șoșoacă, deputatul Ciubuc, s-a ales cu probleme penale din pricina oilor. Procurorii îl cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere

Deputatul ex-AUR Ciprian Ciubuc - care s-a afirmat pe parcursul mandatului doar prin circul rusesc făcut alături de Diana Șoșoacă câtă vreme aceasta a ocupat funcția de senatoare - este în prezent urmărit penal pentru distrugere. Motivul? Ciubuc a lăsat o turmă de oi să pască lucerna şi trifoiul de pe un teren care nu îi aparţinea, provocând un prejudiciu de 5.000 de lei.

"La data de 2 iulie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a dispus prin ordonanţă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, iar în cursul zilei de astăzi suspectului i-au fost aduse la cunoştinţă faptele cercetate, încadrarea juridică, data acestora, precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale. Totodată, astăzi a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea menţionată", anunţă Parchetul ICCJ.

Conform anchetatorilor, la data de 13 aprilie 2024, în jurul orelor 19.00 – 20.00, "timp de aproximativ 30 de minute, în timp ce se afla pe raza satului Gura Văii, com. Girov, jud. Neamţ, desfăşurând activităţi de pază a unei turme de ovine, cu intenţie şi fără drept, inculpatul a distrus cultura de lucernă şi trifoi, pe o suprafaţă de 640 metri, prin acţiunea de introducere a turmei de ovine pe care o deţine, pe această suprafaţă de teren, aflată în proprietatea unei persoane vătămate şi în folosinţa altei persoanei vătămate, provocându-le acestora un prejudiciu în cuantum de 5.000 lei reprezentând lipsa nutreţului specific primei recoltări de primăvară (aproximativ 30 de baloţi  de lucernă, în greutate de aproximativ 400 kg, fiecare, la un preţ al balotului de aproximativ 200 lei)".

Procurorii nu au făcut public numele deputatului în comunicatul citat, dar surse oficiale au declarat pentru G4Media că e vorba despre deputatul Ciprian Ciubuc.

Totodată, din declarația de avere a deputatului Ciubuc reiese că soția sa are o fermă de oi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.