Împotriva tuturor


Împotriva tuturor

De ani buni se discută despre faptul că doar guvernările sunt vinovate de situaţia din ţară și că poporul e victima lor. 

Vreau să le amintesc un lucru: cetăţenii sunt cei care le dau puterea politicienilor, inclusiv toate pârghiile pentru a acţiona, și îi ridică în funcţiile în care sunt. Prin urmare trebuie să își asume responsabilitatea alegerii pe care au făcut-o. Până la urmă fiecare votează pe cel care îl reprezintă.

Ce spunea George Orwell în cartea sa "1984"?

"Oamenii care votează perdanți, hoți, trădători și escroci nu sunt victimele lor. Sunt complici".

Ideal ar fi ca în buletinele de vot să existe opţiunea "împotriva tuturor" ca să vedem atitudinea reală a multor votanţi și să nu umblăm cu prostia "votului util" sau "alegem între două rele, răul mai mic". Nu de alta, dar vedem de ani buni aceleași fosile politice care nu au contribuit cu nimic la dezvoltarea statului, cu toate că au fost prezente în Parlament sau la guvernare. Fosile pe care cetăţenii le ţin pe spinarea lor cu sume enorme.

De exemplu, socialiștii și comuniștii care sunt prezenți de ani buni în Parlament: care este aportul lor și care sunt meritele lor? Pentru ce îi votează cetățenii? Arătați-mi ce au făcut ei pentru dezvoltarea statului? Nu cred că cineva dintre voi îmi poate da un exemplu. Atunci de ce îi votează unii? Pentru că nu au idee despre care este rolul unui ales al poporului, și nici despre responsabilitate în general. Așa și trăim de peste 30 de ani. Votăm de dragul votatului și așteptăm schimbări care nu pot fi livrate, întrucât cei votați pur și simplu nu sunt capabili de asta.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.