Caz șocant de xenofobie. O "femeie ninja" din Constanța își hărțuiește vecinii ucraineni și comite acte de vandalism. Vecina-balamuc a fost surprinsă urcându-se cu picioarele pe automobilul unei familii din Ucraina. O mămică ucraineană își exprimă îngrijorarea pentru siguranța copiilor ei


Caz șocant de xenofobie. O "femeie ninja" din Constanța își hărțuiește vecinii ucraineni și comite acte de vandalism. Vecina-balamuc a fost surprinsă urcându-se cu picioarele pe automobilul unei familii din Ucraina. O mămică ucraineană își exprimă îngrijorarea pentru siguranța copiilor ei

Iulia Volokhova, o ucraineancă refugiată în România, care locuiește în prezent în județul Constanța, trăiește clipe de coșmar din cauza unei vecine xenofobe. De o bună perioadă de timp, vecina cu pricina hărțuiește refugiații din Ucraina și recurge la acte de vandalism. 

În urmă cu câteva zile, respectiva vecină a fost surprinsă în momentul în care s-a urcat cu tocurile pe mașina Iuliei pentru a o zgâria. 

De asemenea, costumată fiind în ninja, aceasta a scris un mesaj pe parasolarul mașinii vandalizate prin care le cerea refugiaților ucraineni să plece. 

Nu este la primul episod xenofob. Aceasta și-a mai scris pe balconul propriei locuințe un mesaj într-o notă similară, respectiv într-o engleză stricată, prin care le cerea refugiaților ucraineni să părăsească România.  

Mai mult, atragem atenția asupra faptului că, în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, parbrizul mașinii refugiatei ucrainene a fost spart. 

Într-un final, refugiata ucraineană a apelat la autoritățile române. Drept urmare, Iulia speră să primească despăgubiri pentru daunele cauzate de vecina xenofobă, respectiv ca autoritățile competente să se asigure că "femeia ninja" nu mai reprezintă un pericol pentru cei din jur. Refugiata ucraineană se teme pentru siguranța copiilor ei. 

În ceea ce privește achitarea de despăgubiri, "femeia ninja" nu ar trebui să aibă vreo problemă. Ținând cont că automobilul pe care-l conduce este un Bentley Bentayga, cu un preț cuprins între 100 de mii de euro și 300 de mii de euro, în funcție de cât de nouă e mașina, putem spune că despăgubirile pe care le are de plătit "femeia ninja" vor fi un mizilic pentru ea. 

"Vreau să împărtășesc o poveste despre ceea ce s-a întâmplat cu mașina mea și care nu se știe cum se va termina. Și vă avertizez cu privire la această româncă care se comportă oribil și care, apropo, anul trecut le transmitea ucrainenilor să plece din România. Joi, în jurul orei 15, vecinul meu m-a sunat și mi-a spus să fug la mașină, căci o 'femeie ninja' s-a urcat pe mașina mea. Eu mă aflam în tren cu copilul. O vecină s-a dus afară, întrebând-o pe 'femeia ninja' care e problema, iar aceasta a dat bir cu fugiții. Însă, mi-a zgâriat mașina cu tocurile. În urmă cu o lună și jumătate, mașina mea a avut parbrizul spart. Credeam că un pescăruș era de vină, dar acum mă îndoiesc că era vorba despre un pescăruș. Am sunat la poliție și le-am vorbit în limba engleză. Însă, poliția din Năvodari a spus că nu înțelege engleza. Le mulțumesc românilor pe care îi cunosc și i-au chemat în limba română. La apel au venit până la urmă doi polițiști, le-am explicat totul, le-am arătat imaginile și balconul locuinței 'femeii ninja'. Un bărbat (ucrainean) a venit și a spus că a văzut totul și ar putea fi astfel martor. Îi mulțumesc! Polițiștii s-au dus la ea, a ieșit, și-a pornit mașina Bentley, pe care o parcase neregulamentar, și a trecut pe lângă noi urlând în limba română, dar nu am înțeles ce. 

Bentleyul parcat neregulamentar de vecina-balamuc în spatele automobilului refugiatei ucrainene. Chiar în acele momente, "femeia ninja" era cocoțată pe mașina refugiatei din Ucraina 

Apoi poliția a săltat-o și ne-a spus să mergem la secția din Năvodari. Am ajuns la secție și am auzit-o râzând foarte tare. Polițiștii au spus că era foarte beată! Mi-au adus un formular pe care să-l completez și semnez. Apoi m-au întrebat ce am cu ea. Le-am transmis că s-a urcat pe mașina mea, mi-a scris pe parasolarul mașinii și, totodată, mi-a zgâriat mașina. Am semnat declarația, dar nu mi s-a dat nici o copie și nu mi s-a permis să fac poză. Poliția nici măcar nu mi-a cerut numărul de telefon. Mi s-a spus că va urma o perioadă de evaluare a pagubelor și abia apoi i se va deschide un dosar penal. Mi s-a zis și că reparația va fi pe cheltuiala mea, iar apoi se va ajunge în instanță, unde voi primi despăgubiri. Sincer, mă îndoiesc că voi primi vreun ban. Nu știu ce să fac în continuare. Poate cineva are experiență în astfel de situații. Vă voi fi recunoscătoare! Azi e mașina mea, iar mâine poate fi a ta...", a relatat Iulia Volokhova într-o postare publicată pe grupul de Facebook intitulat "Uniți pentru Ucraina". 

"Nu se știe ce gândaci mai are doamna asta în cap. Trebuie izolată de oameni... Copiii noștri se plimbă pe afară și nu știu ce îi trece prin cap, ce mai poate face", a mai zis refugiata ucraineană în cadrul comentariilor de la postarea enunțată. 

Poliția Năvodari a confirmat cele sesizate de refugiata ucraineană. În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de săvârșirea faptei, respectiv o femeie, în vârstă de 28 de ani. Polițiștii au întocmit un dosar penal. 

"La data de 20 iunie a.c., în jurul orei 20.35, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au fost sesizați de o femeie, de 41 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi provocat distrugeri autoturismului, parcat pe strada D25. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.

În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de săvârșirea faptei, respectiv o femeie, de 28 de ani. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere", a transmis Poliția din Năvodari.

Însă, măsurile luate momentan de autorități nu sunt suficiente, refugiații ucraineni care locuiesc în acel complex rezidențial neavând garanția că o asemenea persoană cu grave probleme nu va comite noi infracțiuni. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.