O nouă mascaradă moscovită. Putin mimează, iarăși, interesul de a negocia pacea cu Ucraina, spunând, pe de altă parte, că nu poate accepta condiția de a-și retrage trupele


O nouă mascaradă moscovită. Putin mimează, iarăși, interesul de a negocia pacea cu Ucraina, spunând, pe de altă parte, că nu poate accepta condiția de a-și retrage trupele

Dictatorul rus Vladimir Putin a mimat, din nou, interesul pentru încheierea unui acord de pace cu Ucraina. Spunând joi că Rusia este pregătită să poarte discuții de pace cu Ucraina în orice moment și loc, respectiv că e gata să schimbe condițiile puse de Kremlin anterior, Putin a menționat, pe de altă parte, într-o notă complet absurdă, că în cazul în care Kyivul condiționează începutul negocierilor de pace de retragerea forțelor ruse din Ucraina, atunci discuțiile nu vor avea loc niciodată.

Susținând o conferință de presă în capitala Vietnamului, Putin a spus că "pe baza acelor acorduri la care s-a ajuns în timpul unor negocieri dificile, de aproape o lună și jumătate, la Istanbul și Minsk, suntem gata să continuăm dialogul cu partea ucraineană".

"Și nu contează unde au loc – la Minsk, Istanbul sau Elveția... Chiar și mâine", a continuat dictatorul rus. 

Putin a continuat spunând că vor fi politicieni care se vor gândi la propunerea de pace a Moscovei, respectiv dacă vor să pună capăt conflictului. Cu toate acestea, dictatorul rus se așteaptă ca Occidentul să se opună inițiativei. În acest context, Putin a precizat, printre altele, că nu înțelege motivele pentru care propunerea Rusiei, de dinaintea Conferinței pentru Pace din Elveția, a fost numită "nerealistă", în timp ce nimeni nu a criticat în aceeași notă "ultimatumul" Ucrainei, despre care a spus că are în componență condiții inacceptabile pentru Moscova.

În același timp, în cazul în care Kyivul condiționează începutul negocierilor de pace de retragerea forțelor ruse din Ucraina, atunci discuțiile nu vor avea loc niciodată, a subliniat Putin. 

De asemenea, dictatorul Vladimir Putin a zis că Rusia monitorizează îndeaproape intențiile NATO privind punerea în alertă a forțelor nucleare și va răspunde în mod adecvat dacă se întâmplă ceva, adăugând că Moscova ia în considerare modificări ale doctrinei nucleare pentru că "oponenții" au coborât pragul de utilizare a armelor nucleare.

"Acest lucru se datorează faptului că apar noi elemente legate de scăderea pragului de utilizare a armelor nucleare. În mod special, sunt dezvoltate dispozitive nucleare explozive de putere ultra-scăzută. S-ar putea să nu fie înfricoșător, dar trebuie să fim atenți la asta. Și suntem atenți la asta", a zis Putin. 

Pe această temă, Putin a susținut că Rusia nu are nevoie de o lovitură preventivă ca parte a doctrinei sale nucleare "pentru că într-o lovitură de răspuns, e garantat că inamicul va fi distrus".

Despre legitimitatea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, dictatorul rus a spus că se așteaptă ca acesta să fie înlocuit de Occident în prima jumătate a anului 2025. (sursa: AICI și AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.