Absurd! Un cetățean elvețian a fost arestat în Bern după ce a luptat în Ucraina contra hoardelor ruse


Absurd! Un cetățean elvețian a fost arestat în Bern după ce a luptat în Ucraina contra hoardelor ruse

Cetățeanul elvețian Jona Neidhart, care a luptat doi ani în Ucraina împotriva invadatorilor ruși, a fost arestat la Berna, potrivit Radio Free Europe, care citează publicația elvețiană Blick. În Elveția, potrivit legii, Neidhart riscă să primească o pedeapsă de până la trei ani de închisoare pentru că a servit într-o armată străină.

În data de 14 iunie, Neidhart s-a predat în mod voluntar poliției elvețiene pentru a atrage atenția asupra Ucrainei cu ocazia Summitului pentru Pace din Elveția, care a debutat o zi mai târziu. 

Potrivit lui Neidhart, summitul respectiv nu trebuie luat în serios, căci Ucrainei ar trebui, în primă instanță, să i se ofere posibilitatea de a câștiga războiul, înainte de a se aduce în discuție negocierile. 

"Oricine dorește cu adevărat să ajute Ucraina trebuie să îi permită să-i învingă pe ruși din punct de vedere militar. Mai întâi trebuie să-i distrugi pe ruși înainte de a negocia cu ei, nu invers", a spus Neidhart. 

Neidhart a criticat Guvernul țării sale pentru ajutorul extrem de limitat acordat Ucrainei. 

Odată cu începutul războiului la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, Neidhart s-a alăturat Legiunii Internaționale pentru Apărarea Ucrainei și a luat parte la operațiuni de luptă în Donbas și Harkiv.

În timp ce o duzină de voluntari elvețieni luptă de partea Ucrainei, Neidhart este singurul care și-a declarat public serviciul în cadrul Forțelor Armate Ucrainene. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.